Cenný skalp, těšilo trenéra vítězství | SK Slavia Praha
Více

Cenný skalp, těšilo trenéra vítězství

KUMBERG - „Získali jsme skalp týmu z Premier League, to se jen tak nestává. Jsme rádi, že jsme tenhle zápas vůbec domluvili. Je to další ze silných soupeřů, kteří nás v přípravě čekají. Ještě nás čeká Nice a bude to kompletní,“ pochvaloval si trenér Jaroslav Šilhavý skladbu přípravných zápasů.
Slavia po první půli proti West Bromwichi prohrávala. „Myslím, že hlavně v prvním poločase to bylo velice kvalitní utkání. Výborný, silný soupeř, který měl kvalitu. Byli jsme silní na míči, bohužel jsme soupeři umožnili chybičkou po nedohraném rohu a ztrátě míče jít do vedení. Nabídli jsme jim šanci, kterou s přehledem proměnili. My jsme naopak měli v první půli čtyři vyložené šance, které jsme neproměnili, takže do přestávky jsme šli s mankem jednoho gólu,“ popisoval průběh zápasu Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní nakonec utkání otočili. „O poločase soupeř prostřídal, dal tam mladší kluky a už to nebylo tak kvalitní. Ale jsem rád, že si kluci poradili, výsledek otočili a že jsme zvítězili,“ těšilo trenéra.

Ten má konečně k dispozici kompletní kádr. „Někteří kluci, kteří například reprezentovali, doháněli manko a ještě to není úplně srovnané. Například Ngadeu přijel až v neděli a byl to jeho první poločas s námi. Pořád je to rozbité, ale samozřejmě už si nějaký obrázek pro úvodní zápasy si děláme. Kádr je dostatečně široký, aby kvalita střídala,“ kvalitu prozradil.

Už má v hlavě základní jedenáctku? „Něco se v představách rýsuje, ještě máme nedělní zápas s Nice. Už se to ale hodně blíží, mimo dvou nebo třech míst, kde jsme na rozpacích, jsme zajedno. Kádr je široký natolik, abychom měli jinou sestavu v Evropě i v lize.“

V průběhu přípravy se také zapojily nové posily. „Halil a Danny ještě dohánějí kondiční manko. Danny je rychlejší hráč, výborný na míči, uteče ze souboje, jde přes hráče. Není hladový, že by to tahal sám. Hraje s týmem a je nebezpečný, věřím, že to bude rozdílový hráč. Halil pracuje na velkém prostoru. Věřím, že je budeme potřebovat v těžkých zápasech, pomůžou nám,“ zdůraznil trenér.

Zpět je i uzdravený Jaromír Zmrhal. „To nás potěšilo, je to produktivní hráč s rychlostními dispozicemi. Jsem rád, že se vrátil, byť odehrál jen dvacet minut, myslím, že velmi dobře,“ chválil ho trenér.

Chyběl naopak Ruslan Mingazov. „Je to krátkodobější, měl virózu. Uvidíme, zda bude připraven na neděli, nebo se zapojí až do mikrocyklu před evropskými poháry,“ doplnil.

V neděli už čeká sešívané generálka s Nice. „Všichni se těšíme. Proti Celtiku byla skvělá atmosféra. Byl to silný soupeř, ale my jsme ještě nebyli v top formě, ani teď to není stoprocentní. Očekávám opět hodně lidí, skvělou atmosféru, a že se zkonfrontujeme s tak silným soupeřem. Měli jsme slovenský, skotský, ruský nebo anglický tým. Teď to bude francouzský, tak je to taková všehochuť. Od všeho kousek, pomůže nám to v pohárech,“ věří trenér.

Nakolik je zatím s výkony spokojen? „První ostrý zápas nás čeká asi za deset dní, tak řeknu na šedesát nebo sedmdesát procent. Věřím tomu, že jak jsme už všichni pohromadě, mohl by být posun rychlejší. Každým tréninkem se nám něco ukazuje,“ říká trenér Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články