Ceny LFA: Holeš Hráčem sezony, Jurásek Objev roku | SK Slavia Praha
Více

Ceny LFA: Holeš Hráčem sezony, Jurásek Objev roku

Ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) v neděli poznaly všechny své vítěze! Králem ročníku 2020/21 se stal Tomáš Holeš - vítěz Hráče sezony i Záložníka sezony. Ocenění získali také David Jurásek a Alexander Bah.

Tomáš Holeš navázal na svého spoluhráče Lukáše Provoda, který ve stejných kategoriích triumfoval v loňském ročníku. V anketě hlasují trenéři a kapitáni ligových týmů.

Devětadvacetiletý záložník a nepostradatelný člen základní sestavy sešívaných i národního týmu odehrál v ligovém ročníku 26 utkání, zapsal dva góly a jednu přesnou přihrávku. Obě trefy zaznamenal proti Baníku. Řadu zápasů odehrál díky své univerzálnosti na stoperu.

K ocenění Hráče sezony pomohlo Holešovi 100 hlasů, v TOP 10 se umístili i pátý Alexander Bah a šestý Ondřej Lingr. V hlasování o Záložníka sezony získal Holeš 111 bodů, druhý Adam Vlkanova z Hradce 58, třetí tříčka připadla Lingrovi.

„Je to pro mě velká čest, umístit se tak vysoko mezi všemi hráči, kteří v Česku běhají po trávnících, navíc když o tom hlasují kapitáni a trenéři. Nesmírně si toho vážím a jsem za to fakt šťastný. Chci ale také poděkovat svým spoluhráčům, trenérům a svojí rodině, bez nich bych nic takového nedokázal," říká Tomáš Holeš.

Ocenění pro Baha i Juráska

David Jurásek získal ocenění pro Objev sezony. Levý obránce, který ještě před rokem působil v druhé nejvyšší české soutěži v dresu Prostějova, přestoupil do Edenu v únoru z Mladé Boleslavi. Takřka okamžitě začal nastupovat v základní sestavě, 24. dubna v úvodním kole nadstavby proti Hradci Králové oslavil svůj první gól v sešívaném. Proti stejnému soupeři dva měsíce před tím při výhře 5:1 také poprvé asistoval.

„Mám velkou radost, vůbec jsem nečekal, že bych anketu mohl vyhrát. Sezona nedopadla tak, jak jsme si všichni přáli, ale z ocenění jsem nadšený,“ popisuje David Jurásek. Druhý skončil jeho spoluhráč Yira Sor, v TOP 5 byli také Aiham Ousou a Daniel Samek.

V loňském ročníku byl Objevem roku vyhlášen Abdallah Sima.

Na Ondřeje Kúdelu, Obránce sezony za ročník 2020/21, navázal Alexander Bah. Dánský reprezentační bek skóroval v letošní ligové sezoně třikrát a hned devět branek připravil pro své spoluhráče. Jeho přihrávky do gólových zakončení mu v březnu vynesly ocenění Přihraj:Král asistencí. Bahova úspěšnost přihrávek činí kolo před koncem sezony 74,2 %. Ze Slavie také třikrát nakoukl do dánské reprezentace.

„Z této ceny mám velkou radost, jsem poctěn. V lize je spousta skvělých obránců, stejně tak u nás ve Slavii, jsem nadšený, že jsem toto ocenění získal,“ raduje se Alexander Bah, který v hlasování získal 117 bodů, před druhým kapitánem plzeňské Viktorie měl náskok 31 bodů. V anketě Cizinec sezony skončil Bah druhý za plzeňským Jean-Davidem Beauguelem.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články