Cesta Michaela Ngadeua africkým šampionátem | SK Slavia Praha
Více

Cesta Michaela Ngadeua africkým šampionátem

Michael Ngadeu, opora slávistické defenzivy, bojuje s reprezentací Kamerunu na Africkém poháru národů o obhajobu vítězství z minulého šampionátu. „Míšovu" cestu turnajem pečlivě sledujeme.

Kamerun - Guinea Bissau 2:0

V úterním úvodním zápase Kamerunu na africkém šampionátu odehrál stoper Slavie celých devadesát minut, ve kterých jeho „lvi“ potvrdili roli favorita a porazili Guineu Bissau 2:0. Sešívaný „Míša” se, i podle hodnocení prestižního zahraničního webu WhoScored.com, zařadil spolu se svým stoperským kolegou, který vsítil rozhodující branku zápasu, mezi dva nejlépe hodnocené hráče utkání. K tomuto úspěchu mu dopomohla skvělá, více než devadesátiprocentní úspěšnost přihrávek, i tradiční preciznost ve vzdušných a osobních soubojích. Jedinou drobnou kaňkou na výkonu slávistické opory je obdržení žluté karty, kterou Michael Ngadeu viděl za svůj zákrok v 78. minutě střetnutí.

„Byl to skvělý zápas, celý tým podal dobrý výkon. Nejdůležitější ale je, že jsme zvítězili a získali tři body. Hráli jsme dobře a byli jsme precizní zejména v defenzivě. Stejně musíme pokračovat i v dalších zápasech, abychom dále vyhrávali," říká exkluzivně z dějiště turnaje pro slavia.cz Michael Ngadeu, pilíř sešívané i kamerunské defenzivy, po utkání s Guineou Bissau.

Další zápas na africkém šampionátu čeká kamerunské lvy v sobotu 29. června, kdy, opět v egyptské Ismaïlie, poměří síly se silnou Ghanou.

Kamerun - Ghana 0:0

V druhém skupinovém zápase vyzvali kamerunští lvi předpokládaného rivala o první místo v tabulce – Ghanu. Ačkoliv měl Kamerun míč na kopačkách častěji, Ghana zvládla vyprodukovat téměř dvojnásobek střel. I díky skvělé defenzivní činnosti našeho Michaela Ngadeua však skončilo utkání bezbrankově 0:0.

Míša se v zápase jako tradičně předvedl skvělou rozehrávkou s 92% úspěšností přihrávek. Dominantní byl i ve vzduchu, kde vyhrál celkově čtyři vzdušné souboje. K tomu přidal dva zblokované střelecké pokusy Ghany a po zápase byl zaslouženě ohodnocen nejlepším hráčem svého týmu.

Před závěrečným utkání skupiny proti Beninu, které se odehraje v Ismaïlie 2.7., je tak Kamerun se čtyřmi body na prvním místě tabulky.

Benin - Kamerun 0:0

I ve třetím skupinovém utkání udrželi reprezentanti Kamerunu čisté konto a zásadní podíl na tom měl opět slávistický pilíř v obraně Michael Ngadeu! Vynikal jako vždy vysokou úspěšností přihrávek, která se protentokrát zastavila na 90 %. K tomu přidal dva vyhrané vzdušné souboje a jeden úspěšný driblink. 

Kamerun tak zůstává společně s Alžírskem, Marokem a Egyptem jedním z týmů, který na letošním Poháru afrických národů neobdržel zatím ani jeden gól. Díky bezbrankové remíze proti Beninu si zajistil postup do odmifinále z druhého místa. První v tabulce skončila Ghana, a to pouze díky většímu počtu vstřelených gólů.

V osmifinále vyzvou lvi z Kamerunu na cestě za obhajobou silný reprezentační celek Nigérie. Zápas bude hostit 6.7. od 18:00 stadion v Alexandrii.

Nigérie - Kamerun 3:2

Osmifinále Afrického poháru národů se pro reprezentaci Kamerunu stalo koncem snu o obhajobě předloňského zlata. V zápase s favorizovanou Nigérií sice hráči "lvů" dokázali zareagovat na nepříznivý vývoj skóre a v polovině utkání vedli 2:1, v druhé půli však soupeř skóroval dvakrát během tří minut a rozhodl o svém postupu do čtvrtfinále turnaje.

Michael Ngadeu strávil na hřišti kompletních devadesát minut a svému týmu se snažil pomoci jak v defenzivě, tak před soupeřovou bránou. V zápase vyslal na gólmana Nigérie celkem tři střely, žádná z nich ale nevedla k vsítění branky. Na hřišti tradičně vynikal svojí přesnou rozehrávkou, úspěšnost Míšových pasů se zastavila na 84,5%. V utkání sešívaný stoper zaznamenal i 3 vyhrané hlavičkové souboje a celkem devětkrát dokázal odklidit balon z nebezpečného území v pokutovém území Kamerunu.

Ani Michaelův poctivý výkon však Kamerunu k výhře pomoci nedokázal a slávistická opora tak svoji cestu turnajem končí. Děkujeme Míšovi za skvělou reprezentaci Slavie na scéně jednoho z nejsledovanějších fotbalových turnajů současnosti!

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články