Chceme dobrý výsledek do odvety | SK Slavia Praha
Více

Chceme dobrý výsledek do odvety

Vladimír Coufal a Jaromír Zmrhal se shodli na tom, že je potřeba v Seville uhrát dobrý výsledek do odvety. „Doma můžeme porazit potom kohokoliv," upínali naděje k odvetě.

O své pocity před utkáním se Sevillou se podělili po slavnostním představení dresů i Jaromír Zmrhal a Vladimír Coufal. „Budu se snažit si zápas co možná nejvíce užít, protože samozřejmě nevím, jestli se někdy dostanu takhle daleko. Jak říkal trenér, víme, že nás čeká obtížný soupeř, který Evropskou ligu opakovaně vyhrál. Budeme se ale snažit si zápas užít a odvést do odvety co možná nejlepší výsledek,“ vyhlížel první duel proti Seville odchovanec Slavie Jaromír Zmrhal.

Nutnost dobrého výsledku do odvety vnímal obdobně i Vladimír Coufal. „Myslím si, že když budeme hrát nejen srdcem, ale vším, co v nás je, tak jedině potom budeme mít nějakou šanci uspět. Nesmíme si odvézt výsledek, který by nám nedal šanci do odvety. Víme, že doma jsme silní. Můžeme tu porazit kohokoliv,“ je si jistý pravý bek sešívaných.

Právě Vladimír Coufal už má se Sevillou v evropských soutěžích zkušenosti. „Určitě jsem si na zápasy proti Seville vzpomněl, emoce vzbuzují, ale nevím, jestli úplně pozitivní. Co si pamatuji z Liberce, tak doma jsme je měli na lopatě a dostali jsme gól až v 93. minutě. Díky tomu u nás remizovali a potom venku to bylo šílené. Tam jsme hráli 90 minut bez balónu. To byl ale Liberec, teď jsem ve Slavii. Je zde řada hráčů, kteří hráli v dobrých ligách a mají mezinárodní zkušenosti, takže já doufám, že je můžeme potrápit víc než tehdy s Libercem,“ zavzpomínal.

Hráči odehrají první utkání proti Seville ve zbrusu nových venkovních dresech od Pumy, které jsou oproti těm předchozím v černé barvě. „Úplně slávistická barva to není, ale já jsem zde už zažil i v minulosti černé dresy. Já si myslím, že to nebude žádný problém. Dresy jsou pohodlné, už jsme si je zkoušeli. Zahrát si v nich proti takovému týmu bude zážitek,“ okomentoval barvu venkovních dresů Jaromír Zmrhal.

O tom, že je náročné předpovědět, co bude pro Slavii v prvním zápase klíčové, nechal vědět Vladimír Coufal. „Nevím, co bude klíčové. Může to skončit jakkoliv. Musíme ale respektovat neuvěřitelnou sílu soupeře. Je to tým, co vyhrál 3:0 proti Realu Madrid. Kdo to může o sobě říct? Dali dva góly Barceloně. Ta, kdyby neměla Messiho, tak prohrála. Výkon na hranici sebeobětování – něco takového by nám mohlo pomoct,“ je si vědom kvalit soupeře.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články