Chceme získat zpět pohodu, říkají slávisté před Brnem | SK Slavia Praha
Více

Chceme získat zpět pohodu, říkají slávisté před Brnem

Sešívaní cestují do Brna, kde se Zbrojovkou zahájí v sobotu ve 13:00 23. ligové kolo. „Chceme získat tři body a také zpět pohodu,“ říká před utkáním trenér Jindřich Trpišovský.
Slavii čeká v Brně utkání s předposlední Zbrojovkou, která bojuje o setrvání v nejvyšší ligové soutěži. „Domácí hrají o život, očekáváme hodně bojovné utkání. I z videí z minulých zápasů, které odehráli, je vidět, že to je extrémně bojovné a soubojové mužstvo. Musíme se snažit hrát aktivně, dát první branku, hrát jako se povedlo v Boleslavi,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Čeho se naopak vyvarovat? „Nesmíme nechat zápas sklouznout do boje o míč, v tom jsou hodně silní. Jedeme tam s tím, že se nám minulé utkání výsledkově nepovedlo. Chceme získat tři body, získat zpět pohodu, kterou jsme předtím měli, a získat zpátky ztracené body. Musíme se zaměřit na to, že jsme v posledních zápasech dostali gól do patnácté minuty. To nám zápas vždycky ztíží. Potřebujeme větší koncentraci hlavně při standardních situacích, abychom soupeře ze standardky neposadili na koně,“ dodává trenér červenobílých.

Situaci stále komplikuje rozsáhlá marodka. „Není to nic moc. Od pondělka se k nám připojil Jakub Hromada, to je v podstatě jediný hráč do plusu. Bohužel pořád bojujeme s nemocemi, někteří hráči jsou na antibiotikách, včetně mě a realizačního týmu. To nás hodně sráží, protože nejsme schopni ve fitnessu podat takové parametry, jaké bychom očekávali. Stav je hodně podobný, který jsme měli. Vrátil se Danny, který měl čtyři žluté karty, a Kuba Hromada, jinak je zdravotní stav hodně podobný,“ upřesnil Jindřich Trpišovský.

Slávisty tak čeká v Brně nepříjemný souboj o tři body. „Mají dvacet bodů, hrají o záchranu, jsou patnáctí, takže z toho hlediska teď hrají každý zápas o všechno. S těmito soupeři je ke konci sezony vždy těžké hrát, protože jsou nepříjemní a vědí, že musí bodovat i se soupeři, který hrají vysoko. Nečeká nás nic lehkého,“ ví záložník Josef Hušbauer.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články