Chtěli jsme hlavně neprohrát a udělat rekord | SK Slavia Praha
Více

Chtěli jsme hlavně neprohrát a udělat rekord

Slavia v neděli remizovala v Ďolíčku s Bohemians 0:0 a vytvořila nový československý rekord v počtu zápasů bez porážky v řadě. Utkání hodnotil trenér Jindřich Trpišovský.

Byl to náročný zápas

Sešívaní si při výhře mohli zajistit zisk titulu, remíza jim ale nestačila. „Byl to náročný zápas. Za A složitý terén a za B měli domácí jako vždycky výškovou a soubojovou převahu. Hodně nás napadali, takže první půle byla taková složitá, navíc jsme hodně kazili, nebyli jsme silní v křídelních prostorech a museli jsme zjednodušit hru. Snažili jsme se dostávat za obranu, což se nám nedařilo. Takže první půle z naší strany spíš podprůměrný výkon," říká trenér Jindřich Trpišovský

Ve druhém poločase se Slavia výkonnostně zvedla, gól ale nepřišel. „Ve druhém poločase jsme se dost zlepšili v mezihře a vytvořili jsme si nějaké šance, které jsme ale neproměnili. Do defenzivy celkem slušně zvládnutý zápas, protože Bohemka neměla v podstatě žádnou šanci, ani snad žádnou přímou střelu na bránu. I při standardkách, kde měli v podstatě šest hlavičkářů, jsme je v pohodě ubránili. Do ofenzivy to ale bylo dost málo. Ale ve druhém poločase jsme šli sami na bránu, zablokovali nám tam gólovou střelu. Gólman tam chytil jednu střelu, někdy nám chyběl krok, několikrát jsme šli z boku a nenašli volného hráče ve vápně, takže kvůli tomu je to 0:0,” dodává trenér.

Každý zápas chceme vyhrát

Slavia sice vytvořila nový rekord v zápasech bez porážky, ale titul nezískala. Stoprocentní spokojenost tedy po zápase nepanovala. „Taková poloviční, protože chceme každý zápas vyhrát. Mohli jsme mít splněno a mít to ve vlastních rukou. Příští týden to může dopadnout bez nás, my to chtěli rozhodnout na hřišti. Na druhou stranu nás čeká ve středu od dvou hodin zápas, tady jsme skončili v osm večer, takže vzhledem ke středečnímu zápasu je to možná dobře. Ale čím dřív ten cíl splníme, tím lépe. Pořád šlo o ligové body a vítězství v derby, takže nemůžu říct, že jsme spokojení, protože jsme nevyhráli. Ale na druhou stranu jsme rádi, že jsme nedostali gól a neprohráli,“ říká kouč sešívaných.

Cíl byl neprohrát

Slávisté chtěli o zisku titulu rozhodnout už pět kol před koncem. „Bavili jsme se o tom, protože nechceme na nic čekat. Zápas pořád chcete vyhrát, takže se o tom hráči hodně bavili, že to chtěli mít splněné, což jsme chtěli všichni. Říkám to snad poprvé, ale cíl byl s Bohemkou neprohrát, abychom si udrželi neporazitelnost a rekord. Před středečním zápasem jsme nechtěli tohle utkání prohrát, takže jsme některé věci řešili jednodušeji i vzhledem k terénu. Minulý rok jsme tady prohráli kvůli chybě v rozehrávce a domácí na to čekali. Pak musíme hru zjednodušit a nejsme to úplně my, aby Osky se Šévou vyhrávali hlavičkové souboje. Bylo to hodně o odražených míčích. Bohemka měla nahoře Keitu s Puškáčem, pak Pulkraba a Necida, pořád dva vysoké útočníky. Když jdete presovat, tak všichni letí dopředu a pak jsou stopeři jeden na jednoho. Složitý zápas, ale v defenzivě jsme to uhráli. Nejhorší varianta by byla, kdybychom tady dostali nějaký gól ze standardky a prohráli,“ říká trenér Trpišovský.

Ztráta Provoda je velká komplikace

Kvůli náhlé viróze nemohl do utkání zasáhnout záložník Lukáš Provod, místo něj nastoupil Nicolae Stanciu. „Lukáš nám vypadnul během neděle. Měl rýmu a necítil se dobře, takže jsme se po obědě domluvili, že do utkání radši nepůjde. Byla to dvojitá ztráta, protože musel do hry Nico, kterého jsme chtěli mít pošetřeného na středu. Komplikace je to velká. U Petera Olayinky je teoretická šance, že by s námi mohl ve středu odjet. U Ondry Lingra je to pocitové. Oba jsou v lehkém tréninku a čeká se na jejich pocit, kdy budou bez bolesti. U těchhle dvou je šance, že nastoupí buď ve středu anebo v neděli,“ doufá trenér Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články