Chtěli jsme hrát naši hru, říká Jan Bořil | SK Slavia Praha
Více

Chtěli jsme hrát naši hru, říká Jan Bořil

Ve druhém duelu základní skupiny F Ligy mistrů podlehli sešívaní Borussii Dortmund 0:2. „Nemáme se za co stydět," hodnotí Jan Bořil.

Jaká je Borussia v porovnání s Interem?
„Rychlostně jsou trošku někde jinde. Škoda, že jsme neproměnili naše šance, vypadalo by to jinak. Je to škoda, měli jsme tam další šance, ale hlídali si to a pak už hrozili jen z brejku. Na konci jsme to otevřeli, protože jsme chtěli srovnat. Skončilo to tak jak to skončilo."

Oba góly dal po brejku Hakimi. Byl on tím nejnebezpečnějším, co bylo na hřišti?
„Jestli sledujete německou ligu, tak on je asi nejrychlejší, co jsem proti nám zažil. Dokonce co jsem viděl v Anglii, možná je jen Sterling rychlejší. Nikdy jsem tak rychlého hráče nebránil. Myslel jsem, že proti němu stojím a on jede na motorce dvanáctistovce. Dal nám dva góly, i když to bylo po našich chybách. Kdybychom dali góly, tak by to také vypadalo jinak, ale vždycky to je o šancích a o gólech."

Co vám říkal trenér nebo vy hráči mezi sebou, jak Hakimiho zastavit?
„Říkali jsme si, ať hrajeme pořád stejně. I tak to je docela dobré. Je to fotbal. Dělali jsme všechno pro to, abychom tomu zabránili. I tak jsme si vytvořili několik šancí. Pořád jsme chtěli hrát naši hru."

Co na to říkal Vladimír Coufal? Ten s Hakimim také občas běhal...
„Já s Cufem jsme toho naběhali hodně. Sprintů s nimi bylo hodně. Bylo to docela záživné. Škoda, je to o šancích, hrálo by se nám úplně jinak, kdybychom je proměnili. I atmosféra by strhla jak nás, tak i fanoušky. Nemáme se za co stydět, hráli jsme dobře. Borussia je zkušený tým. Jak jsme to otevřeli, tak to potrestali."

Cítíte, že to bylo na bod?
„Na bod nevím, ale měli jsme vyložené gólovky. Kdybychom je dali, tak pak bychom mohli myslet na bod."

Jak se vám dařila vaše kombinační hra?
„Takový zápas je spíše o zkušenostech. Po dlouhé době jsme v Lize mistrů, narazili jsme na nejlepší možné celky. Pro nás to je největší zkušenost. Je dobré, že si to můžeme vyzkoušet. Ukázali jsme si, že se s nimi dá hrát. Někteří jsou trochu jiný level, jsou třeba extrémně rychlí. I tak jsme si vytvořili gólovky. Je pro nás špatně, že jsme je neproměnili."

Bylo i vidět, že když se pustíte do napadání, tak má soupeř problém?
„Ano, my to tak chceme. Chceme hodně napadat, to se nám dařilo. Oni z toho občas vyjeli. To je fotbal. My chceme hrát na riziko jeden na jednoho. Myslím si, že jsme v některých fázích byli i lepší."

Dá se na rychlost soupeře připravit v rámci toho, co vám trenér ukazuje u videa nebo je ta realita pak ještě horší?
„Koukáme se na video, vidíme, že jsou extrémně rychlí a víme, jak hrají. Když jsme hráli na Interu, tak si to spíše dávali do nohy, Borussia hned jak dala míč, tak šla do sprintu. Hrají jiný styl. Je vidět, že jsou trochu dál než my. Je to znát, ale myslím si, že jsme se s tím popasovali dobře."

Za Dortmund proti vám hrál Hakimi, brzy vás čeká Messi. Byl to dobrý test?
„Ukázali jsme si, že se se Sevillou dá hrát, i když se štěstím, ale doma jsme je porazili. Hrají podobný styl. Naopak zase hrají jiný styl než Borussie. Připravíme se na to a doufám, že budeme doma bodovat."

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články