Chtěli jsme mít více bodů než Plzeň, motivace byla veliká | SK Slavia Praha
Více

Chtěli jsme mít více bodů než Plzeň, motivace byla veliká

Sešívaní zakončili mistrovskou sezonu vítězně a v 293. porazili Spartu 2:1. „Jsem rád, že jsem si odškrtl výhru v ligovém derby, která mi ještě chyběla," říká Jindřich Trpišovský.

„Předně jsem šťastný a jsem rád, že s námi na tiskovou konferenci přišel Jaroslav Tvrdík. Je to hlavní strůjce toho, co tady zažíváme. Nenajde se ve fotbale moc lidí, co dokázali za pouhé tři roky ve fotbale to, co on. Letošní sezona je jen vrchol pyramidy toho, co se začalo budovat už před časem. Umožnil rozkvět Slavie do dnešní podoby a doufáme, že toho ještě hodně dokáže. Chceme mu poděkovat,“ začíná hodnocení po výhře nad Spartou trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Jsem rád, že jsem si odškrtl výhru v ligovém derby, která mi ještě chyběla. Chtěli jsme zápas dohrát vítězně, byla to pro nás úleva. Sparta měla lepší pohyb, mrzelo by mě, kdyby utkání skončilo remízou,“ říká kouč Slavie.

Slávisté v týdnu oslavili vítězství v ligovém poháru nad Baníkem, sil na závěrečný zápas sezony jim však zbylo dost. „Kluci mě nepřekvapili, jsou to profíci. Dokázali jsme se na dnešek nachystat, je to derby. Přišel plný stadion, píše se historie. Chtěli jsme mít víc bodů než Plzeň, motivace byla veliká. Klobouk dolů před klukama, že se na utkání dokázali nachystat. I poslední zápas je stejný, jako ostatní. Chcete ho vyhrát a úspěšně zakončit celou sezonu. Slavení ale nechám spíše na klucích, nejsem na to zrovna přeborník.“

V létě sešívané čeká kvalifikace do Ligy mistrů, postup do hlavní fáze soutěže by pro Jindřicha Trpišovského bylo splněním dalšího snu. „Motivace je obrovská. Velká výhoda je, že jsme o krok dál než minulý rok, tým je navíc zkušenější. Play-off Ligy mistrů je jeden dvojzápas, dokázali jsme si ale, že můžeme hrát s každým. Je to náš velký cíl, bylo by to famózní zakončení toho, co jsme letos dokázali. Budeme ale myslet i na obhajobu trofejí, které jsme získali letos,“ uzavírá trenér Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články