Chyběl nám druhý gól, abychom utkání dohráli v klidu | SK Slavia Praha
Více

Chyběl nám druhý gól, abychom utkání dohráli v klidu

Úlevu cítil trenér Jindřich Trpišovský po zápase s Olomoucí, kterou slávisté porazili těsně 1:0. „Některé pasáže jsou od nás vynikající, na druhou stranu, ztráty v přechodové fázi nás stojí kontrolu hry," ví trenér Slavie.

„Zápas byl v takovém stylu „každý chvilku tahá pilku.” Dobře jsme do utkání vstoupili, dali jsme gól, měli jsme dvacet minut náznaky akcí. Poztráceli jsme ale spoustu míčů, Sigma hrála dobře a zápas se roztrhal nahoru dolů. Olomouc se dobrým pohybem dostala ke konci poločasu do mírného tlaku, z rohu trefila břevno. Druhý poločas byl podobný, prvních dvacet minut to byla z naší strany nejkvalitnější pasáž. Velice dobrým výkonem a pohybem Sigmy jsme se ale poté nechali zatlačit a byla z toho penalta v samém závěru. Ondra Kolář dobře vystihl směr a donutil Housku poslat míč na tyč. Celkově Sigma podala velice dobrý výkon a kvalitně kombinovala. Nám chyběl druhý gól, abychom zápas dohráli v klidu. V sedmdesáté minutě změnila Olomouc rozestavení, to nám rozhodilo plány se střídáním. Sigma si svým výkonem gól zasloužila, kdybychom si ale my počínali v zakončení stejně jako v Teplicích, dali bychom více branek,“ má jasno trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia mohla přijít o výhru v samotném závěru, kdy rozhodčí Proske po konzultaci s videem nařídil penaltu za zákrok na hostujícího Yunise. „Kluci říkali, že tam byl jasný kontakt, ale spekulovali jsme, jestli to nebyl ofsajd. Z prvních záběrů to na to vypadalo, pak jsme ale zjistili, že byl v rohu zapomenutý Petr Ševčík. Penalta to tedy byla jasná,“ ví trenér sešívaných.

I přes nepříliš povedený závěr utkání je trenér Jindřich Trpišovský spokojen s tím, že mají slávisté po úvodních třech zápasech FORTUNA:LIGY plný počet bodů a vévodí ligové tabulce. „Jsem spokojený s tím, že máme devět bodů po třech kolech, v součtu s tím, jaké okolnosti to provázely. Dva zápasy venku, nově položený trávník, zavřená tribuna, změny v kádru a tak dále. Na druhou stranu, ve Zlíně i proti Olomouci jsme soupeře pustili do několika nebezpečných zakončení. Ve Zlíně byly dvě gólovky soupeře, proti Olomouci penalta a břevno z rohu. Velice spokojený jsem s tím, že jsme vyhráli a že některé pasáže hry jsou od nás vynikající. Na druhou stranu, ztráty v přechodové fázi nás stojí kontrolu hry. Mít devět bodů je ale dobré, vážíme si toho, Sigma je kvalitní tým. Ve středu hřiště se ale musíme zlepšit,“ přibližuje trenér sešívaných.

Závěr utkání nabídl plno emocí nejen na hřišti, ale i v hledišti a hra se v posledních desítkách minut značně rozkouskovala. „Sigma hrála dobře, dobře se pohybovala, pokud byla hra nějak rozsekaná, bylo to v náš prospěch. Závěr byl těžký v té atmosféře, která na hřišti panovala, soupeř navíc změnil rozestavení na 3-5-2. Poslední šance byla z našeho zaspání, prohráli jsme v hlavičkovém souboji. Mrzí mě také situace, které jsme měli v přechodu zejména z levé strany v posledních dvaceti minutách. Nedohrávali jsme je úplně dobře, z přečíslení bychom tyhle situace měli dohrát alespoň na roh nebo standardní situaci. Chyběla nám souhra ve středu hřiště, aby těžiště hry zůstalo u brány soupeře. Penalta sice byla asi jediné ohrožení naší brány ve druhém poločase, celkově jsme ale nepodali dobrý výkon,“ ví Jindřich Trpišovský.

První střídání učinil trenér Slavie už po pětačtyřiceti minutách hry, kdy poslal na hřiště Alexe Krále. „Byla to reakce na střed hřiště, kde jsme měli málo odražených míčů. To se s příchodem Alexe zlepšilo, posbíral hodně balonů. Ibrovi to úplně nešlo, byl i lehce zraněný z tréninku, nebyl to od něj úplně dobrý výkon, na rozdíl od utkání ve Zlíně a v Teplicích. Poté šel do hry Nico Stanciu, po kterém jsme chtěli, aby zklidnil hru, což se mu dařilo, pokud byl na míči. Na druhou stranu, Sigma změnila rozestavení, hrála na tři hráče ve středu, takže Nico musel chvíli hrát falešnou devítku. Na konci šel na hřiště ještě Milan Škoda, kterého jsme potřebovali na standardní situace,“ přibližuje kouč Slavie.

Utkání proti Olomouci se odehrálo na nově položeném trávníku. „Na rozdíl od čtvrtka byl v perfektním stavu, musím pochválit trávníkáře, kteří odvedli skvělou práci. Správně by měl trávník ležet 14 dní, ještě včera jsem nevěřil, že se na něm dá hrát ligový zápas. Nejlepší výkon z našeho mužstva tak asi podali tentokrát právě oni," nešetřil chválou trenér sešívaných.

Po třech odehraných kolech mají slávisté na listině střelců hned šest hráčů. „Toho si hodně cením, je to základ úspěchu každého týmu. Soupeři se pak na vás o dost hůře připravuje,“ říká Jindřich Trpišovský. „Chtěl bych ale, aby se více prosazovali útočníci na vápně. Nedáme dva góly hlavou z malého vápna, a pak se trefíme takovým neuvěřitelným van Bastenovým kopem za uchem. Ty dvě hlavy byly z ideálního prostoru, mohlo to být dva nula do šatny, pak by se hrálo úplně jinak,“ má jasno trenér sešívaných.

Pro zápas s Olomoucí byla zavřena Tribuna sever, sešívané tak nemohl hnát za vítězstvím zcela zaplněný stadion. „Je velká škoda, že jsou zavřené tribuny, jinak by na Olomouc bylo vyprodáno. Bojujeme o každého fanouška, zavření tribuny by měla být poslední varianta. Měly by se hledat jiné tresty pro samotné aktéry, kteří překročili pravidla. Na lize bylo díky tomu o pět tisíc lidí méně. Sám jsem ale atmosféru na stadionu nevnímal, v 70. minutě mě píchla vosa, řešil jsem střídání a tak. Dýmovnicím na tribunách ale nerozumím, je z toho jen smrad a kouř, nedá se dýchat. Nechápu to,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články