Máme nejlepšího trenéra a cíle jsou tak nejvyšší, říká Jaroslav Tvrdík | SK Slavia Praha
Více

Máme nejlepšího trenéra a cíle jsou tak nejvyšší, říká Jaroslav Tvrdík

Slávisté před sebou mají start sezony 2020/21. „Máme bezkonkurenčně nejlepšího trenéra v České republice. Chceme ligový hattrick a opětovný postup do Ligu mistrů,“ hlásí předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Po své levé ruce mám trenéra, který je pro mě bezkonkurenčně nejlepší v České republice. Dovedl tým do Ligy mistrů, ke dvěma titulům a do jarní části Evropské ligy. Je dvojnásobným nejlepším trenérem české ligy, pravda leží na trávníku, a to je u něj naprosto jednoznačné. Pro mě je Jindřich nesmírně důležitý a zároveň příjemný partner v klubu. Obdivuji jeho bojovnost a víru vést tým proti gigantům jako Barcelona nebo Chelsea, se kterými jsme sehráli skvělé zápasy, obdivuji trenéra za schopnost nadchnout tým a přesvědčit ho, že se může měřit s největšími celky z Evropy. Posiluje tím celý klub, přenáší svůj entuziasmus na všechny," věnoval trenéru Jindřichu Trpišovskému svá slova obdivu po podpisu smlouvy předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Jindřich Trpišovský je nejen trenér, ale i nejlepší manažer

„Jsem šťastný, že jsem se dokázal domluvit s ním a jeho týmem na další pětileté smlouvě ve formátu 3+2 roků s oboustrannou opcí. To je na naše poměry vcelku nestandardní délka, je to ale po vzoru týmů, které obdivujeme, jako třeba Liverpool. Osobně věřím, že podepisuje smlouvu na pět let. Myslím si, že je zcela relevantní, aby byl nejlépe placeným trenérem české ligy. Miliardu korun nám přinesl prodej jím vypiplaných hráčů, další miliardu poháry, je to nejen trenér, ale i nejlepší manažer. Děkuji mu za fantastickou práci, jemu i celému jeho týmu,“ pokračoval Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci.

„Před minulou sezonou jsme hovořili o tom, že hlavním sportovním cílem pro jaro je znovu získat mistrovský titul. Za mé obrovské euforie se nám už třetí titul za mého působení ve Slavii získat podařilo. Každého z nich si vážíme stejně a motivuje nás to k zisku dalšího. Další ohlédnutí je spojeno s finančními cíli, podařilo se nám dostat klub do černých čísel a jsem hrozně rád, že za sezonu minulou skončil klub se ziskem 183 milionů korun. Tato částka je před ziskem za prodej Tomáše Součka, která patří do příští sezony. Z toho vyplývá, že příští rok pravděpodobně opět skončíme v černých číslech. Jsem hrozně rád, že jsme se ze situace s COVIDEM dostali velmi příjemným způsobem, nemáme žádné dluhy, závazky máme vyrovnané a těšíme se, že nám od příštího týdne začnou chodit peníze za Tomáše Součka, zakoupené permanentky a následně za evropské poháry,“ hodnotí uplynulou sezonu a vyhlídky na nový ročník.

Musíme se naučit hrát s COVIDEM

Stejně jako jarní část minulé sezony, i start nadcházejícího ročníku silně ovlivnila hygienická opatření proti šíření pandemie viru COVID-19. „Příští sezonu je pro nás nejdůležitější naučit se žít s COVIDEM a hrát při něm fotbal. Máme za sebou dvě karantény, je to mimořádně těžký úkol. Zavedli jsme nákladná a složitá opatření. Věříme tomu, že nastoupíme, i za cenu mimořádných opatření, klub bude možná před předkolem Ligy mistrů zcela izolován. Největším cílem je odehrát české i evropské soutěže. Jsem moc rád, že nám pomohla a vyšla vstříc Vláda České republiky a Hygienická služba. Chtěl bych podpořit Plzeň, je důležité, abychom i se Spartou dělali v Evropě národní koeficient. Od příští sezony bude postup do Ligy mistrů ještě vzdálenější."

„Chtěl bych poděkovat za to, že se zvedla kapacita stadionu, budeme schopni hrát před 9 685 fanoušky, jsme schopni naplnit kapacitu téměř do limitu 10 000. Mrzí mě, že to ještě nebude na tom prvním domácím utkání, ale doufám, že regulace UEFA budou podle regionálních regulací a diváci si budou moci užít utkání Ligy mistrů. Jsem rád, že jsme už teď prodali přes 4 000 permanentek, je to pro nás zavazující a moc za to fanouškům děkujeme. Číslo prodaných permanentek bude pravděpodobně tak vysoké, že akorát bude stačit na naplněné kapacity stadionu, díky čemuž věříme, že se permanentkáři na zápasy dostanou. Samozřejmě bych si přál plné obnovení atmosféry na stadionu, to ale nezáleží na nás. Pro nás z hlediska organizátorů ani obnovení té poloviční kapacity není nic jednoduchého. Jsem nerad, že na prvním domácím zápase nebudou fanoušci, na druhou stranu jsem ale rád, že máme čas do půlky září se na vše připravit. Víme, že pokud se nám to nepodaří, hygiena je schopna nám stadion nekompromisně uzavřít,“ přibližuje předseda slávistického představenstva.

Děkuji hráčům za jejich solidaritu

„Chtěl bych poděkovat lidem v klubu, jak celou dobu zvládají složitou situaci okolo COVIDU, chtěl bych poděkovat hráčům a trenérům, že přistoupili na snížení mzdy až o 35 %. Prostředky jim budeme moci naštěstí ze 100 % vrátit, i tak jim ale děkuji za jejich solidaritu. Jsem rád, že se nám podařilo zalepit odchod opor a máme mladý talentovaný tým. Do Slavie přišlo pět hráčů, celkový náklad na ně nedosáhl 35 milionů a ve všech vidíme velkou perspektivu. Celé léto chodí nabídky na naše hráče, Petera Olayinku, Nica Stancia, Lukáše Masopusta nebo Vladimíra Coufala. Z rozhodnutí našeho představenstva teď nikoho neuvolníme, a přestupy přijdou případně až po předkole Ligy mistrů. Pokud bychom chtěli teoreticky někoho uvolnit, bude to až po 30. září,“ má jasno Jaroslav Tvrdík.

Cílem je, s veškerou pokorou, titul

Cíle týmu pro nadcházející sezonu jsou jednoznačné. „Naším cílem pro příští sezonu je, s veškerou pokorou, titul. Pro klub jako Slavie je logické, že máme tento cíl a v lize si půjdeme za hattrickem. Naším dalším přáním je probojovat se opět do Ligy mistrů. Jsem rád, že jsme se dostali přímo do čtvrtého předkola, za to děkuji Bayernu. Přáli bychom si při případném postupu do základní skupiny alespoň jednoho hratelného soupeře a následné pokračování do jarní části Evropské ligy. Podřizujeme vše tomu, aby se nám tyto cíle podařilo naplnit,“ říká Jaroslav Tvrdík. 

„Dále také chceme pokračovat v rozšiřování klubu, jsem rád, že můžeme zahájit výkup akcií od malých akcionářů, moc jim za to děkuji. SK Slavia Praha a Stadion Eden bude zároveň sloučen do jedné právnické osoby. Po vykoupení minoritních akcionářů a sjednocení klubu a stadionu do jedné právnické osoby se do přibližně šesti měsíců stane jediným akcionářem společnost CITIC Group,“ říká předseda představenstva Slavie.

„Jedním z dlouhodobých témat je i stavba nové mládežnické akademie. „Téma mládežnické akademie jsme museli odložit kvůli COVIDU, teď jsme na tom ale finančně velmi dobře. Akademie znamená investici přibližně 300 milionů během dvou let. Měl jsem tento týden jednání se starostkou jedné městské části, která je nám za určitých podmínek poskytnout bezplatné poskytnout pozemky na její vybudování. Je to věc, kterou se znovu intenzivně zabýváme,“ uzavírá Jaroslav Tvrdík.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články