Čtveřice slávistů zasáhla do utkání Česka proti Kataru | SK Slavia Praha
Více

Čtveřice slávistů zasáhla do utkání Česka proti Kataru

DOHA/KATAR - Ve druhém zápase na turnaji v Kataru změřili čeští reprezentantů síly s domácím celkem. Utkání nakonec rozhodl jediný gól, který padl po rohovém kopu Josefa Hušbauera, po kterém se trefil bývalý hráč Slavie Antonín Barák.
V základní sestavě poslal trenér Karel Jarolím do hry trojici slávistů. Na levém kraji obrany nastoupil Jan Bořil, na pravém křídle pak Jan Sýkora. Stejně jako proti Islandu nastoupil v základní sestavě Josef Hušbauer, proti Kataru navíc s kapitánskou páskou.

Právě kapitán českého národního týmu byl u rozhodujícího okamžiku utkání. Po jeho centru z rohového kopu se dostal míč ve vápně k Antonínu Barákovi, který vstřelil jedinou branku duelu.

Kapitán Josef Hušbauer odehrál 62 minut, Jan Sýkora první poločas. Jan Bořil si připsal plnou porci 90 minut. Na závěrečných šestnáct minut nastoupil do hry také čtvrtý slávista Tomáš Souček.

Za český tým U21 naskočil v základní sestavě Daniel Trubač, proti San Marinu odehrál první poločas. 

Ve včerejším připraveném utkání nastoupili v základní sestavě Ukrajiny Eduard Sobol a Ruslan Rotaň. Oba odehráli celý zápas a pomohli tak k výhře Ukrajiny nad Slovenskem 2:1.

Bez šance na postup na MS v Rusku jsou oba reprezentanti afrických národních týmů. Michael Ngadeu remizoval v dresu Kamerunu s Zambií 2:2, Simon Deli a jeho Pobřeží slonoviny pak podlehlo Maroku 0:2.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články