Další derby: V neděli přivítá Slavia ve 14:30 Duklu | SK Slavia Praha
Více

Další derby: V neděli přivítá Slavia ve 14:30 Duklu

PRAHA – Po týdnu je tu další derby! Sice to menší s Duklou, ale opět na domácí půdě v EDEN ARÉNĚ a opět před skvělou diváckou kulisou. Utkání 9. kola SYNOT ligy začíná v neděli ve 14:30.
„Dukla hraje technický fotbal, hodně drží balon a my ho zase tolik nedržíme. Budeme hrát, jak jsme zvyklí. Doufám, že nás přijdou podpořit diváci a my uděláme všechno pro to, abychom vybojovali tři body,“ ujišťuje trenér Slavie Dušan Uhrin.

Sešívaní si uvědomují, co je v neděli čeká za soupeře. „Je to malé derby. Duklu nemůžeme podcenit, protože hraje dobrý fotbal a vždycky se drží nahoře v lize. Musíme do toho dát všechno jako v zápase se Spartou. Utkání se Zlínem a právě se Spartou nám ukázala, že můžeme hrát s každým, ale musíme do toho dát hlavně srdce,“ pokračoval trenér, který bude problémy se skládáním sestavy.

„V tuto chvíli je bohužel ze zdravotních důvodů nejistý start u řady hráčů, a to Škoda, Voltr, Štohanzl, Kenia a Berkovec. Tomáš Souček nemůže hrát kvůli kartám,“ dodal trenér nepříjemné zprávy.

Od začátku sezony patří ke stálicím základní sestavy obránce Tomáš Jablonský. „Věřím, že nedělní zápas s Duklou zvládneme a potěšíme nás i naše fanoušky, kteří byli při derby naprosto fantastičtí. Doufám, že jich přijde díky akci 1+1 hodně i v neděli a společně si zápas užijeme,“ komentuje slávistický odchovanec.

„Dukla je určitě nepříjemný soupeř, má ve svém kádru navíc Bergera, který má letos dobrou formou. Ale my se v Edenu nemůžeme dívat na soupeře a musíme ho přehrát vlastní hrou a vlastními zbraněmi,“ dodal Jablonský.

Záložník Milan Černý vidí nedělní duel podobně. „Budeme chtít určitě vyhrát, abychom prodloužili naší sérii bez prohry a hlavně potvrdili tři body z derby se Spartou. Dukla se prezentuje kombinačním fotbalem, ale my budeme doma a budeme chtít soupeře přehrát. Věřím, že se nám to povede,“ říká před nedělním zápasem.

Slávisté věří, že by do Edenu mohla dorazit opět vysoká návštěva. „Na atmosféru se těším moc. Při derby jsem si ji užíval a kdyby přišlo hodně lidí i na zápas s Duklou, tak by to bylo skvělé. Doufám, že se po zápase ponese Edenem opět vítězná děkovačka,“ zakončil záložník Milan Černý.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články