Další projekce Spolu jsme silnější: Klatovy a Beroun | SK Slavia Praha
Více

Další projekce Spolu jsme silnější: Klatovy a Beroun

Film o Slavii Spolu jsme silnější, který měl premiéru v červenci v Karlových Varech, má naplánované další projekce. V úterý 4. 12. v Klatovech a v pátek 14. 12. v Berouně.

O filmu

Hodinový dokument je mozaikou příběhů fanoušků, hráčů a lidí v klubu, kteří všichni byli se Slavií ve chvílích, kdy oslavila 125 let své existence. Divák se postupně seznamuje s příběhy slávistů, jako jsou jeden z prvních vlajkonošů Robert Stein, dlouholetá fanynka a pořadatelka Nataša Látalová, lídři kotle Lukáš „Strašák“ a Pavel „Krasoň“, malí fanoušci Kardovi anebo členové odbočky Odboru přátel v Hodoníně. Mottem filmu přitom není pouze zachycení současnosti, ale i nedávné minulosti, kdy Slavii trápily existenční potíže a dokument hledá i historické paralely v dávné minulosti, kdy Slavii zachránili fanoušci založením Odboru přátel. Z toho, co cítí ke klubu, se vyznávají i hráči Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Milan Škoda, Jiří Bílek, Michael Ngadeu a Simon Deli a samozřejmě jedna z největších klubových legend posledního desetiletí Stanislav Vlček.

Na Strahově začaly v srpnu 2007 postupem do Ligy mistrů dva snové roky, které následovaly pověstné roky prokletí. V předloňské sezoně se však ukázalo, že slogan Spolu jsme silnější není prázdná věta, ale motto, které platilo vždy a které dovedlo všechny aktéry 27. května 2017 na Strahov, kde příběh 125 let existence červenobílého klubu vyvrcholil ziskem mistrovského titulu. Je to zkrátka film o nás všech, fanoušcích Slavie, řada z nás se určitě ve filmu najde. Stovky fanoušků navíc přispěly na vznik dokumentu v rámci kampaně na Hithitu celkovou částkou 323 701 korun!

Projekce v kinech

Po úspěšném červencové premiéře dokumentu během festivalu v Karlových Varech je nyní dokument ke zhlédnutí i ve vybraných kinech. Projekce jsou vždy organizovány ve spolupráci s odbočkou Odboru přátel, a po každé projekci následuje beseda za účasti hráče nebo člena realizačního týmu Slavie. Unikátní projekce dokumentu proběhly během listopadu i přímo na stadionu v Edenu v prostorách vznikajícího muzea.

Pražská premiéra dokumentu proběhla 1. října v kině Dlabačov, další projekce pak viděla vyprodaná kina v Jičíně 16. října, Kolíně 13. listopadu a Strakonicích 21. 11. Promítání se vždy zúčastnilo hned několik odboček Odboru přátel!

Aktuálně jsou v plánu projekce v kině Šumava v Klatovech v úterý 4. 12. od 17 hodin a v Berouně v pátek 14. 12. od 17 hodin. Po promítání se opět můžete těšit na besedu. Vstupenky jak do kina v Klatovech (100 Kč), tak poslední kusy lístků do Berouna (120 Kč), koupíte online. 

Další projekce proběhnou opět ve vybraných kinech a bude se na nich podílet vždy konkrétní odbočka Odboru přátel, která bude organizovat i následnou besedu. Jakmile bude znám další termín projekce, budeme fanoušky informovat o termínech a možnostech zakoupení lístku.

Prodej filmu na DVD

Dokument bude možné koupit i na DVD, které budou v prodeji od 1. 12. ve fanshopu Slavie v omezeném množství 300 ks. Cena DVD bude 190 korun, pokud tedy budete chtít udělat radost originálním vánočním dárkem, DVD bude v prodeji jak v kamenné prodejně fanshopu v Edenu, tak i na eshopu proslavisty.cz

Film v online distribuci

Od 1. 12. bude možné film zhlédnout i online v rámci videoték O2 a AEROVOD, cena za zhlédnutí se bude pohybovat v řádech několika desítek korun.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články