Damien Boudjemaa na dva a půl roku slávistou | SK Slavia Praha
Více

Damien Boudjemaa na dva a půl roku slávistou

PRAHA/EDEN – Slavia získala další posilu! Francouzský záložník s alžírskými kořeny Damien Boudjemaa podepsal v Edenu kontrakt na dva a půl roku s následnou roční opcí.
Veškeré detaily smlouvy byly doladěny v úterý ráno a Damien Boudjemaa odletěl ještě před polednem spolu s Keegenem Ritchiem a sportovním ředitelem Karolem Kiselem do Turecka, kde se zapojí do právě probíhajícího soustředění A-týmu. V pondělí obě nové akvizice úspěšně absolvovaly testy na FTVS.

„Jsem rád, že můžu být právě ve Slavii a zapojit se do týmu ještě na herním soustředění v Turecku,“ řekl po podpisu smlouvy Boudjemaa. „Slavia kontaktovala mého agenta přibližně před měsícem, od té doby jsme jednali a jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo a že budu moct na jaře hrát v Praze,“ dodával osmadvacetiletý záložník.

„Jsme rádi, že se podařilo jednání s oběma hráči dotáhnout, o oba hráče jsme stáli a strávili jsme jednáním dlouhou dobu,“ komentoval příchod obou posil sportovní ředitel Karol Kisel, který s oběma hráči v úterý odcestoval do Turecka. „Damien Boudjemaa podepsal ve Slavii smlouvu na dva a půl roku s následnou roční opcí,“ doplnil Kisel detaily smlouvy.

Střední nebo pravý záložník
Damien Boudjemaa se narodil 7. června 1985 v Paříži, má francouzské a alžírské občanství. Mezi lety 2006 a 2011 hrál 173 cm vysoký hráč za pařížský klub UJA Alfortville, se kterým postoupil až do třetí ligy (Championnat de France National). Zájem o hráče tehdy projevily týmy jako Lens, nizozemský FC Twente nebo španělská Almería. V lednu 2012 nakonec přestoupil do rumunského klubu FC Petrolul Ploieşti, se kterým v minulé sezoně vyhrál domácí pohár. V předkole Evropské ligy letos pomohl Ploieşti gólem k překvapivému postupu přes Vitesse Arnhem. V ligovém ročníku 2013/14 odehrál 18 utkání, ve kterých si připsal dvě branky a čtyři asistence. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články