Derby je naše! Slávistky vyhrály nad Spartou! | SK Slavia Praha
Více

Derby je naše! Slávistky vyhrály nad Spartou!

Fotbalistky Slavie porazily soupeřky ze Sparty na jejich domácím hřišti 2:1. Rozhodující branku utkání vstřelila ze standardní situace Katřina Svitková.

Úvod zápasu měly oba týmy náznaky šancí, pak ale začala být nebezpečná domácí Sparta. V 8. minutě se do šance dostala Burkenroadová, ale Lukášová zmenšila úhel a dokázala vyrazit. Na druhé straně se po uvolnění od Svitkové dostala za obranu Divišová, v tísni však trefila jen tyč. Pak dvakrát své umění předvedla slávistka Lukášová. Po centru Nepokojové hlavičkovala k tyči Pleulerová, Lukášová ale skvěle zareagovala a vyrazila na roh. Stejná hráčka Sparty později střílela z hranice vápna a brankářka Slavie lehce vytěsnila na břevno. Poslední čtvrthodinu byla nebezpečná Slavia. V dobré pozici nepřesně hlavičkovala Szewieczková. Pár metrů před brankářkou přestřelila Divišová. A z úhlu prošla do vápna Szewieczková, ale trefila jen brankářku.

Ve druhém poločase hned zahrozila Burkenroadová, její střela mířila vysoko nad. Do zajímavého přečíslení se dostala Divišová, po zpětné přihrávce na Svitkovou zblokovala střelu Irena Martínková, bohužel pro Spartu tak nešťastně, že musela střídat. Jenže v 53. minutě nechaly slávistky dostatek prostoru na levé straně k přízemnímu centru a Sonntangová zakončovala přesně k tyči. 

Slavia pak předvedla dokonalý obrat. V 72. minutě po standardní situaci Bartovičové hlavičkovala do protipohybu brankářky přesně Kožárová a vyrovnala na 1:1. O dalších pět minut později skórovala Svitková po přesné střele ze standardní situace. Závěr si Slavia pohlídala a po delší době dokázala v derby vyhrát!

„Byli jsme hodně bojácní, bez sebevědomí. Chtěli jsme se nějakým způsobem prezentovat. První půle nám vůbec nevyšla, i když jsme se k nějakým situacím, které mohly skončit brankou, dostali. Každopádně byla Sparta lepší. Do druhé půle jsme vstoupili lépe, byli jsme klidnější na míči, více jsme si dovolili, ale po vystřídání soupeře, kdy jsme na to ani nedokázali zareagovat, vstřelili branku hráčkou, co přišla na hřiště. Nedokázali jsme si pohlídat zpětný míč. Do zápasu jsme se dostali díky standardní situaci, pak jsme i ze druhé otočili. Následně Sparta znervózněla, je vidět jak to u holek pracuje. My jsme to pak zdárně dohráli,“ řekl k zápasu trenér Michal Kolomazník.

Sparta - Slavia 1:2 (0:0)

Branky: 53. Sonntangová - 72. Kožárová, 77. Svitková

Slavia: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Khýrová - Divišová (90. Dědinová), Svitková, Bartovičová, Persson (73. Černá), Szewieczková (61. Žemberyová) - Kožárová (85. Veselá)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články