Desetidenní kemp ve Španělsku odstartoval | SK Slavia Praha
Více

Desetidenní kemp ve Španělsku odstartoval

Po náročné a komplikované cestě našli slávisté skvělé zázemí v Hotelu Kempinksi v Esteponě nedaleko Marbelly ve Španělsku pro desetidenní kondiční soustředění.

Vše začalo podle plánu. Ve čtvrtek po poledni se slávisté poprvé sešli v kabině v roce 2019. Následovala první tréninková jednotka v posilovně, po které se slávistická výprava přesunula na Letiště Václava Havla.

Informační tabule na letišti nejprve oznámily zpoždění letu do Málagy o hodinu. Po sedmé hodině večerní tak cestující začali nasedat do letadla. V tom se ale bohužel nad Prahou spustila velká sněhová bouře a cestování nejen letadel se zkomplikovalo.

Všichni pasažéři tak museli čekat více než tři hodiny na palubě letadla. Nakonec se však po všech možných problémech podařilo okolo 23. hodiny večerní vzlétnout a nabrat směr Španělsko.

„Určitě to nebylo příjemné, ale bohužel se to stává a nikdo to nemohl nijak ovlivnit. Jsme rádi, že jsme nakonec vůbec odletěli. Z Prahy jsme odcestovali za pět minut dvanáct podle zpráv o počasí, které u nás vládne,“ hlásí záložník Jan Sýkora už ze Španělska.

Podívejte se na reportáž Slavia TV z cesty do Španělska:

Po příletu do Málagy před druhou hodinou ranní čekal na slávisty ještě zhruba hodinový přesun do Hotelu Kempinski v Esteponě nedaleko Marbelly.

Zázemí pro soustředění však tým Jindřicha Trpišovského našel špičkové. Nejen skvěle vybavený pětihvězdičkový hotel, ve kterém hráči najdou tolik potřebnou bohatou regeneraci, nebo posilovnu, ale výhodou je, že hotel je orientován přímo na pláži Středozemního moře a červenobílí tak můžou využívat pro regeneraci i moře.

V pátek dopoledne byla na programu po náročném cestování dobrovolná posilovna, většina týmu však dospávala spánkový deficit z cesty. Odpoledne už se sešívaní podívali poprvé na hřiště a možnosti, které se jim v nedalekém sportovním centru nabízejí, jsou skutečně vynikající. Skvěle upravená dvě tréninková hřiště a velmi prostorná posilovna.

Po prvním záběhovém dnu čeká slávisty tvrdá dřina a velký boj o pozici v základní sestavě. Tak hodně štěstí, pánové!

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články