Devátý ročník All Stars Cup za účasti světové elity | SK Slavia Praha
Více

Devátý ročník All Stars Cup za účasti světové elity

PRAHA/EDEN - Třetí červnový víkend bude v Edenu patřit nejlepšímu evropskému mládežnickému fotbalu. Ve dnech 16. - 18. června proběhne v areálu SK Slavia Praha devátý ročník mezinárodního juniorského turnaje ALL STARS CUP. Do naší metropole přicestují šestnáctiletí zástupci fotbalových škol z Anglie, Francie, Německa, Španělska, Portugalska, Mexika, Turecka, Japonska a Dánska.
Letošní ročník určený hráčům narozeným v roce 2001 nabídne nejsilnější mezinárodní konfrontaci v historii turnaje. Zastoupení zde budou mít nejsilnější evropské fotbalové země a kluby, které na seniorské úrovni pravidelně hrávají Ligu mistrů. Svůj debut na turnaji zažijí mladí fotbalisté Arsenalu, Paris Saint-Germain a Borussie Dortmund. Naopak na předchozí zkušenosti budou navazovat hráči Atlética Madrid, FC Midtjylland, Altinordu Izmir či finalisté tohoto turnaje z roku 2015 FC Porto. Globální rozměr turnaji pak dodá účast jednoho z největších mexických klubů Chivas Guadalajara a také zástupce japonské fotbalové školy z Fukuoky.

Sedm českých účastníků turnaje zahrnuje pochopitelně domácího dvojnásobného vítěze Slavii, po několikaleté absenci i druhé pražské S tedy Spartu. Ale i další tradiční účastníky Bohemians 1905, Viktorii Plzeň, Duklu, Zbrojovku Brno. Jediným domácím nováčkem tak bude tým Vysočiny Jihlava. 

Rozdělení do skupin:

Skupina A
Borussia Dortmund, Zbrojovka Brno, Chivas Guadalajara, Bohemians 1905

Skupina B
Atlético Madrid, FK Altinordu Izmir, FC Midtjylland, AC Sparta Praha

Skupina C
Arsenal FC, Avispa Fukuoka, FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha

Skupina D
FC Porto, Paris Saint-Germain FC, FK Dukla Praha, Viktoria Plzeň

Formát turnaje i jeho stávající podoba zůstane i v tomto roce zachována. Na každý z týmů čeká bez ohledu na výsledky celkem devět zápasů rovnoměrně rozložených do tří hracích dnů, které budou sehrány na dvou fotbalových hřištích v tréninkovém centru SK Slavia Praha. Zápas o třetí místo a finále pak společně s celkovým zakončením turnaje proběhnou vůbec poprvé v historii na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku.

Kromě tradičního internetového streamu vybraných zápasů se letos mohou diváci díky spolupráci s mediálním partnerem O2 TV SPORT těšit rovněž na přímý přenos zápasu o třetí místo a finále, který poběží na O2 TV FOTBAL.

Turnaj ALL STARS CUP 2017 pořádá sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR, Magistrátem hl. města Prahy, Městskou částí Praha 10 a dále s fotbalovými kluby SK Slavia Praha, Bohemians 1905. Turnaj se koná pod záštitou primátorky hlavního města Prahy a starosty MČ Praha 10. Patronem turnaje je Vladimír Šmicer.

Bude zajímavé sledovat, jak si Slavia v konfrontaci se světovou elitou poradí. Určitě si ale nenechte ujít i další zápasy světových celků.

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články