Devět slávistů v nominacích reprezentací | SK Slavia Praha
Více

Devět slávistů v nominacích reprezentací

Hned pět slávistů figuruje v nominaci českého národního týmu na dva zápasy zářijové kvalifikace MS a přátelské utkání s Ukrajinou. Potvrzené nominace od svých národních týmů mají také Jakub Hromada, Ivan Schranz, Taras Kačaraba a Abdallah Sima.

Reprezentační A-týmy

Národní tým čekají na začátku září tři duely. Čtvrtfinalisté Eura odehrají další dva zápasy kvalifikace o MS 2022, 2. září se v Ostravě utkají s Běloruskem, o tři dny později vyzvou v Bruselu Belgii, se kterou 27. března v Edenu uhráli remízu 1:1. Jedinou branku českého týmu vstřelil Lukáš Provod. O další body pro národní tým zabojuje pětice slávistů ve složení Jan BořilTomáš Holeš, Ondřej Kolář, Ondřej Kúdela David Zima. Na seznamu náhradníků pak figurují Michael Krmenčík, Ondřej Lingr, Stanislav Tecl, Jan Kuchta a Aleš Mandous.

Výběru Jaroslava Šilhavého patří ve skupině E zatím druhé místo. Tečku za reprezentačním srazem udělá 8. září přípravný zápas s Ukrajinou v Plzni. Svůj reprezentační debut právě si bude moct odbýt Taras Kačaraba, který byl poprvé nominován do ukrajinského reprezentačního A-Týmu. 

Kromě přátelského utkání s ČR čekají Ukrajinu kvalifikační utkání v Kazachstánu a doma proti Francii. Pozvánka do slovenské reprezentace neminula ani Jakuba Hromadu a Ivana Schranze, který si už v lize stihl připsat čtyři góly a dvě asistence. Slovensko čekají tři kvalifikační duely proti Slovinsku, Chorvatsku a Kypru. Na zápasy proti Togu a Kongu byl pak trenéry Senegalu nominován také Abdallah Sima.

Reprezentační U-21

Na začátku září startuje i kvalifikace o postup na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. „Lvíčata“ se v ní utkají s vysoce favorizovanou Anglií, Slovinskem, Albánií, Kosovem a Andorrou. Nejprve 2. září vyzvou Slovinsko a o čtyři dny později Albánii, v obou případech na domácí půdě v Českých Budějovicích.

Závěrečný turnaj ME bude v roce 2023 hostit Rumunsko s Gruzií. V první nominaci nového kouče Jana Suchopárka, který převzal tým po Karlu Krejčím, jsou hned tři slávisté Michal Beran, Lukáš Červ a Michal Hošek. V roli náhradníků pak najdeme Jakuba Markoviče, Jakuba Křišťana a Tomáše Vlčka.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články