Divný zápas. Hrálo se spíše rugby | SK Slavia Praha
Více

Divný zápas. Hrálo se spíše rugby

Sešívaní dohrávali v Olomouci v deseti a ze zápasu si nakonec odvážejí bod za remízu 0:0. „Za výkon hráčů v druhé půli jsem rád," říká Jindřich Trpišovský.

„Byl to takový divný zápas, samozřejmě i kvůli tomu, že jsme hráli ve druhém poločase v deseti. Ani mi to moc nepřišlo jako fotbal, hrálo se spíše rugby, spousta soubojů, hodně přerušení. Celkově jsem zklamaný z úrovně utkání, byla to válka. Paradoxně se náš výkon ve druhé půli zvedli, trefili jsme břevno a měli jsme tři nebo čtyři velice dobré šance. V devadesáté minutě pak mohli rozhodnout domácí, my jsme vykopávali míč z brankové čáry, takže remíza je celkově asi zasloužená. Čekal jsem lepší fotbal, první půle ale byla boj, pak jsme šli do deseti a museli jsme na to samozřejmě reagovat. Začali jsme hrát trochu níž, je škoda, že jsme nevyhráli. Jsem ale rád za výkon hráčů zejména ve druhé půli. Sigma byla dobře připravená, hráli blízko nás a neustále nás napadali. Dokázali jsme to několikrát hezky vykombinovat, Mick van Buren ale ve velké šanci bohužel ztroskotal na Mandousovi, stejně jako Laco Takács,“ hodnotil utkání na hřišti Olomouce trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní šli do deseti v poslední minutě prvního poločasu, kdy Lukáš Masopust fauloval před vápnem unikajícího Faltu. „Vždycky hráčům říkám, ať v takových situacích hlavně nefaulují a nejdeme do deseti, pokud je ještě čas zápas případně otočit. Primární chybou byla samozřejmě ztráta míče na vápně, bavíme se, jak takové situace řešit, tentokrát jsme ale ztratili balon. Petr Ševčík tu situaci ještě dobře odbrzdil, útočícím hráčům to stížil, a myslím si, že ten faul byl trochu zbytečný. Bylo jasné, že když tam Lukáš Masopust sáhne, bude to faul. Je to samozřejmě škoda, paradoxně nám to ale možná trochu pomohlo, Sigma najednou musela hrát a snažit se kombinovat. Byl bych ale samozřejmě rád, abychom se do takových situací vůbec nedostávali. Červenou kartou utrpěla kvalita zápasu a Lukáš Masopust nám navíc bude chybět,“ mrzí kouče Slavie.

Sešívaní zaznamenali na moravské půdě už třetí letošní bodovou ztrátu, v minulých kolech pouze remizovali i v Opavě a Karviné. „Náhoda to možná je, paradoxně ty zápasy vždy probíhají trochu divně. V Opavě také byla červená karta, po Karviné jsme zase měli desetiminutový sestřih toho, co jsme neproměnili, včetně penalty. V těch zápasech nepadají góly, netuším, proč to tak je. Olomouc má ale kvalitní tým, oproti minulé sezoně lehce změnili styl hry. I v prvním zápase u nás doma nás trápili, na konci mohli srovnat z penalty. Mají dobře propracovanou obranu, mají dobré individuality, není snadné s nimi hrát,“ ví trenér sešívaných.

Jako už tradičně, i tentokrát Sigmě skvěle zachytal brankář. „To je asi vždy, když hrajeme s Olomoucí. Nedivil bych se, kdyby se Mandous stal gólmanem kola. Je to asi počtvrté za sebou, trápil nás i v zápase v Edenu. Minulou sezonu zase chytil několik gólů Reichl, Miňovi Stochovi vytáhl dvě střely ze šibenice. Akorát když proti nám v Olomouci na začátku minulého ročníku chytal Buchta, tak jsme vyhráli 3:0, to byl pro nás jednoduchý zápas. Vždy proti nám dají do brány nějakého nezkušeného kluka a on zachytá. Příště snad bude chytat zase Buchta,“ usmívá se kouč Slavie.

Slavii v utkání nemohl pomoci nemocný Tomáš Souček, jeho místo tak zaujal Laco Takács. „Tomáš se nám vrátil rozbitý z reprezentace, navíc onemocněl virózou a leží. Laco ale předvedl skvělý výkon, i když si to ještě musím zkontrolovat na videu. Vyhrával osobní souboje, byl i v několika nebezpečných zakončeních, škoda, že nedal gól. V rozehrávce, bojovnosti a všem ostatním skvěle nahradil Tomáše Součka, a musím říci, že mě mile překvapil i kondičně, po zranění měl tréninkové manko. Strach jsem měl, když jsme šli do deseti, nevybavuji si u něj ale žádný slabší okamžik. Za mě tedy panuje s jeho výkonem naprostá spokojenost,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články