Do Bundesligy! Petar Musa odchází na hostování | SK Slavia Praha
Více

Do Bundesligy! Petar Musa odchází na hostování

Chorvatský útočník Petar Musa, kterého v létě čeká EURO do 21 let, odchází na půlroční hostování bez opce do bundesligového Unionu Berlín.

Petar Musa zamíří do týmu bundesligového Unionu Berlín, který v tabulce tabulce německé ligy aktuálně drží osmé místo. „Petar si chce zkusit Bundesligu a po poradě s ním jsme se rozhodli ho uvolnit. Je to pro něj velká zkušenost. Union nám dal garanci, že Petar odehraje nějaký počet zápasů. Díky tomu získá velké zkušenosti,“ komentuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Pro mě je to super výzva, chci zkusit hrát Bundesligu. Před EURO je důležité, abych měl herní praxi," říkal před odchodem Petar Musa.

Dvaadvacetiletý forvard míří na hostování bez opce do léta. „Hostování bez opce byla naše podmínka, Petar má velké schopnosti. Umí se dostávat do šancí a má velkou budoucnost. Honza Kuchta to teď tady chytil za pačesy a vypadá velice dobře, máme v týmu i další možnosti. Všichni ale víme, co v sobě Petar má. Původně se mělo jednat o hostování s opcí, to jsme ale automaticky zamítli,“ doplňuje trenér sešívaných.

Petara Musu čeká v létě Euro do 21 let, kde se s národním týmem Chorvatska utká s Portugalskem, Anglií a Švýcarskem. „Přejeme Petarovi, aby mu to tam padalo, má pozici v národním týmu U21 a může mu to pomoct na Euro. Je teď na něm, aby se prosadil. Aby si vás ale vzali do Bundesligy, musíte něco umět a musí o vás být přesvědčení. Petar urazil velký kus cesty, když ho chtějí do tak náročné soutěže, jako je Bundesliga,“ přeje Jindřich Trpišovský.

„Budu se snažit hrát co nejlépe, jako ve Slavii. Chci pomoct klubu, aby měl co nejlepší umístění v tabulce. Rok ve Slavii pro mě byl nejlepší rok v kariéře, kluci jsou fakt skvělí. I když jsem nehrál, tak jsem se cítil fantasticky, protože je tu výborná parta, kterou jsem v kariéře ještě nezažil. Jsou tady kvalitní hráči, i ti co nehrají v základní sestavě mají velký potenciál. Honza Kuchta teď hraje skvěle, dává góly, má formu a přeji mu, ať mu to vydrží co nejdéle, jsme kamarádi," uzavírá Petar Musa.

Petar Musa se narodil 4. března 1998 v Chorvatsku. Odchovanec tamního Dragovljacu se už ve svých devíti letech stěhoval do prvoligového NK Záhřeb, kde nastupoval v mládežnických kategoriích a také si zde odbyl těsně před svými osmnáctinami ligový debut. Za chorvatský celek odehrál během dvou sezon 16 utkání.

V létě roku 2017 rodák ze Záhřebu zamířil do Slavie a následně putoval na hostování do druholigové Viktorie Žižkov, za kterou během sezon 2017/18 a 2018/19 vsítil 12 branek ve 37 zápasech. Od ledna 2019 pak hostoval v Liberci, za který vstřelil v 31 duelech osm gólů. Na svém kontě má i osm startů za reprezentaci Chorvatska U21, v nichž nastřílel čtyři góly a pomohl svému týmu kvalifikovat se na Mistrovství Evropy do 21 let. Po svém návratu do Slavie v lednu loňského roku vstřelil v průběhu jara sedm gólů ve 14 ligových utkáních a získal se sešívanými ligový titul. Získal také korunu pro krále ligových střelců.

V aktuální sezoně prožil chorvatský forvard debut v evropských pohárech, když nastoupil do dvou zápasů předkola Ligy mistrů a do čtyř utkání základní skupiny Evropské ligy. V lize naskakoval do hry většinou z lavičky, celkem nastoupil do 14 zápasů, ve kterých si připsal čtyři branky, což v přepočtu na jeho minutáž znamená gól každých 115 minut.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články