Do Slavie přestupuje Antonín Kinský | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Antonín Kinský

Brankářský tým Slavie posílí 18letý Antonín Kinský mladší. Syn majitele bronzové medaile z Euro 2004 podepsal v Edenu smlouvu do června 2025.

Mládežnický reprezentant naposledy působil v pražské Dukle. Ve Slavii by měl chytat během podzimní části za rezervu a připravovat se s prvním mužstvem.

„Antonín Kinský mladší patří do velmi talentované mladé české brankářské školy. Věřím, že s využitím personálního zázemí Slavie se Tonda ještě posune a naplno uplatní svůj potenciál. Připojuje se rovnou k A-týmu, se kterým bude pravidelně trénovat, a chytat by měl minimálně na podzim za B-tým," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Chtěl bych Slavii poděkovat, že mi dala tuhle šanci. Je to smlouva na čtyři roky, proto cítím i velkou odpovědnost. Je tu nejlepší brankářská dvojice u nás, věřím, že mě to může hodně posunout. Slavia je top evropský klub, který si vybírá ty nejlepší hráče. Jestliže budu mít šanci s nimi trénovat, tak to pro mě bude skvělé a moc se na to těším,“ říká po podpisu smlouvy Antonín Kinský

„Tonda Kinský načerpal v Dukle velmi cenné zkušenosti v seniorském fotbale, zároveň potvrdil svou herní i mentální vyzrálost. Jedná se o hráče, který pracuje dle nejmodernějších trendů a doporučení i nad rámec klasického tréninkového procesu, skvělého mentora má v osobě svého otce. Přestože se objevilo několik nabídek ze zahraničí, zvolili jsme českou cestu. Ve Slavii ho čeká náročný realizační tým i kvalitní spoluhráči, kteří mu pomohou dostat se na další výkonnostní stupeň. Se sportovním vedením klubu jsme se shodli na Tondově ideálním vývoji, v našich očích se jednoznačně jedná o brankáře pro evropský fotbal," dodává Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Syn bývalého reprezentačního gólmana a člena klubu Ligových brankářů Antonína Kinského je odchovancem pražského Tempa. Minulý rok se definitivně stal kmenovým hráčem Dukly Praha, za kterou si už během sezony 2019/20 připsal debut ve druhé lize, kdy v posledním zápase sezony vychytal vítězství 2:1 proti Třinci.

O jeho služby se ucházeli také zástupci Bohemians, přednost ale dostala Juliska, kde začínal s kariérou i jeho otec, majitel mistrovského titulu s Libercem z roku 2002 a také bronzu z Euro 2004 v Portugalsku.

V uplynulém ročníku Kinský odchytal během jarní části za Duklu hned pět utkání, ve kterých inkasoval sedm gólů a v zápase proti Vyšehradu si připsal své první čisté konto v dospělém fotbale.

Je také stabilním členem mládežnických reprezentací, za český národní tým pravidelně nastupuje už od kategorie U15.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články