Do Slavie přestupuje Antonín Kinský | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Antonín Kinský

Brankářský tým Slavie posílí 18letý Antonín Kinský mladší. Syn majitele bronzové medaile z Euro 2004 podepsal v Edenu smlouvu do června 2025.

Mládežnický reprezentant naposledy působil v pražské Dukle. Ve Slavii by měl chytat během podzimní části za rezervu a připravovat se s prvním mužstvem.

„Antonín Kinský mladší patří do velmi talentované mladé české brankářské školy. Věřím, že s využitím personálního zázemí Slavie se Tonda ještě posune a naplno uplatní svůj potenciál. Připojuje se rovnou k A-týmu, se kterým bude pravidelně trénovat, a chytat by měl minimálně na podzim za B-tým," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Chtěl bych Slavii poděkovat, že mi dala tuhle šanci. Je to smlouva na čtyři roky, proto cítím i velkou odpovědnost. Je tu nejlepší brankářská dvojice u nás, věřím, že mě to může hodně posunout. Slavia je top evropský klub, který si vybírá ty nejlepší hráče. Jestliže budu mít šanci s nimi trénovat, tak to pro mě bude skvělé a moc se na to těším,“ říká po podpisu smlouvy Antonín Kinský

„Tonda Kinský načerpal v Dukle velmi cenné zkušenosti v seniorském fotbale, zároveň potvrdil svou herní i mentální vyzrálost. Jedná se o hráče, který pracuje dle nejmodernějších trendů a doporučení i nad rámec klasického tréninkového procesu, skvělého mentora má v osobě svého otce. Přestože se objevilo několik nabídek ze zahraničí, zvolili jsme českou cestu. Ve Slavii ho čeká náročný realizační tým i kvalitní spoluhráči, kteří mu pomohou dostat se na další výkonnostní stupeň. Se sportovním vedením klubu jsme se shodli na Tondově ideálním vývoji, v našich očích se jednoznačně jedná o brankáře pro evropský fotbal," dodává Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Syn bývalého reprezentačního gólmana a člena klubu Ligových brankářů Antonína Kinského je odchovancem pražského Tempa. Minulý rok se definitivně stal kmenovým hráčem Dukly Praha, za kterou si už během sezony 2019/20 připsal debut ve druhé lize, kdy v posledním zápase sezony vychytal vítězství 2:1 proti Třinci.

O jeho služby se ucházeli také zástupci Bohemians, přednost ale dostala Juliska, kde začínal s kariérou i jeho otec, majitel mistrovského titulu s Libercem z roku 2002 a také bronzu z Euro 2004 v Portugalsku.

V uplynulém ročníku Kinský odchytal během jarní části za Duklu hned pět utkání, ve kterých inkasoval sedm gólů a v zápase proti Vyšehradu si připsal své první čisté konto v dospělém fotbale.

Je také stabilním členem mládežnických reprezentací, za český národní tým pravidelně nastupuje už od kategorie U15.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články