Do Slavie přestupuje Mads Emil Madsen | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Mads Emil Madsen

Slavia po Alexanderu Bahovi, který do Edenu přestoupil v lednu, vítá další dánskou posilu! 23letý záložník Mads Emil Madsen s klubem podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Levonohý střední záložník a bývalý dánský reprezentant do 18, 19 i 21 let přichází z rakouského LASK Linz, čtvrtého týmu uplynulého ročníku Tipico Bundesligy. Se Slavií podepsal kontrakt do 31. prosince 2025.

„Je to středový hráč, nejsilnější asi na pozici číslo osm. Může ale hrát všechny role ve středu hřiště. Koukali jsme na něj už před rokem, ještě když byl v Silkeborgu. Skončila sezona a my jsme tehdy hledali střední záložníky, ale v momentě, kdy jsme na něj dostali tip, přestoupil do Linzu. Teď se po roce objevila možnost jej získat, hledali jsme náhradu za Proviho, protože víme, že celý podzim nebude. Madsen je trošičku podobný typ jako on, také levonohý hráč, který ale umí oběma nohama a obsáhne obrovský prostor. Je pořád v pohybu, v nabídce, je také velice silný při zakládání akcí, jedná se o kombinační typ hráče," představuje novou posilu trenér Jindřich Trpišovský, který už se s Madsenem osobně potkal.

„Fotbal má na prvním místě. Je mladý, běhavý a pracovitý. Tři hodiny jsme s ním seděli a bavili se, nezajímá ho v podstatě nic jiného než fotbal. Hned se ptal, kdy bude trénink. Samozřejmě to ještě není hotový hráč, má určité věci, které bychom chtěli, aby zlepšil, což jsme mu už říkali. Vidíme v něm ale velký potenciál, cítili jsme, že potřebujeme takového záložníka, silného na míči, který hraje box to box jako Provi,“ dodává hlavní trenér sešívaných.

„Jsem velmi šťastný! Poprvé jsem se prošel po stadionu a byl jsem ohromen, vypadá úžasně. Když jsem uslyšel o zájmu Slavie a že je možnost sem přestoupit, hned jsem byl rozhodnutý, že to chci udělat. Neměl jsem žádné pochybnosti. V neděli jsem mluvil s trenérem, vyprávěl mi, jak nahlíží na fotbal, jak vidí mě osobně. Myslím si, že to bude fungovat," říká po podpisu smlouvy Mads Emil Madsen.

Madsen začínal s fotbalem v rodném městečku Gammel Rye, kde ho trénoval jeho otec. Když mu bylo třináct, přestoupil do 20 kilometrů vzdáleného Silkeborgu, největšího klubu v regionu východní Jutsko, kde navštěvoval tamní Silkeborg Football College.

S klubem se slavnou minulostí, který se několikrát představil v evropských pohárech a v roce 1996 vyhrál Intertoto Cup, podepsal Madsen první profesionální smlouvu v říjnu 2016. Stejný měsíc si ve věku 18 let v ligovém utkání proti Lyngby připsal i svůj debut v prvním týmu.

Další starty přibývaly pozvolna, následující ročník navíc Silkeborg dánskou nejvyšší soutěž opustil, nezvládl baráž proti Esbjergu. Rok v 1. divizi Madsenovi prospěl, vybojoval si pevné místo v základní sestavě, odehrál 28 utkání a v březnu proti HB Køge i poprvé skóroval. Silkeborg díky drtivému finiši druhou nejvyšší soutěž vyhrál o bod před Viborgem a vrátil se zpět mezi dánskou elitu.

V sezoně 2019/20 odehrál Madsen v Superlize 30 utkání, dvakrát skóroval a sedm branek připravil. A v únoru 2020 byl ve věku 22 let jmenován kapitánem. V červnu se přesunul na své první zahraniční angažmá do rakouského LASK Linz, který o jeho služby hodně stál.

Velkým lákadlem byla pro 189 centimetrů vysokého záložníka účast v Evropské lize. LASK v těžké základní skupině J s Tottenhamem, Antverpami a Ludogoretsem získal deset bodů, ale skončil na třetím místě. Madsen odehrál tři zápasy a proti Razgradu při venkovní výhře 3:1 se i střelecky prosadil.

V Bundeslize a rakouském poháru odehrál letos v součtu 29 utkání, v lize pomohl LASKU ke čtvrtému místu a v poháru do finále, kde jeho tým nestačil na suveréna ze Salcburku a prohrál 0:3.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články