Do Slavie přichází Filip Blecha | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Filip Blecha

Do Slavie míří jeden z nejlepších hráčů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Filip Blecha. Čtyřiadvacetiletý záložník, který poslední čtyři sezony působil ve Vlašimi, v Edenu podepsal kontrakt do 30. června 2024.

„Filip Blecha byl na podzim nejlepším hráčem ve Vlašimi a jedním z nejlepších hráčů druhé ligy. Pro naši strategickou spolupráci s Vlašimí považujeme za důležité, aby její nejlepší hráči měli šanci probojovat se do kádru Slavie. Jedná se tak o důležitý signál pro naše mladé hráče ve Vlašimi. Filip Blecha odjede s A-týmem na soustředění do Portugalska, po kterém se rozhodne o jeho další nejbližší budoucnosti,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Myslím si, že ani nedokážu popsat, jak se cítím, jdu z druhé ligy rovnou do Slavie. Je to obrovský skok, jsem za to moc rád. Jsem strašně šťastný, doufám, že se ve Slavii chytím a budu s ní bojovat o tituly a poháry,“ říká po podpisu smlouvy Filip Blecha.

„Jsem za Filipa rád, že si díky dobrým podzimním výkonům v dresu Vlašimi získal pozornost trenérů a vedení Slavie a dostal skvělou možnost zabojovat o místo v nabitém kádru prvního mužstva,“ těší Davida Nehodu z agentury Nehoda Sport, která hráče zastupuje.

Filip Blecha letos hraje svou čtvrtou sezonu ve Vlašimi, a právě v aktuálním ročníku se mu dařilo znamenitě. Během patnácti odehraných utkání nastřílel osm branek a přidal čtyři asistence. V říjnu 2021 byl vyhlášen nejlepším hráčem F:NL.

„Filip je za mě nejlepší hráč druhé ligy. Už měl i nabídku během podzimu, aby šel hrát ligu, ale nakonec jsme se domluvili na pokračování. Naštěstí pro nás. Do Slavie jsem ho jednoznačně doporučil,” nechal se slyšet trenér Vlašimi Martin Hyský.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články