Do Slavie přichází Lukáš Provod! | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Lukáš Provod!

Slavia získává novou posilu! Do klubu přichází levonohý univerzál Lukáš Provod, který naposledy působil v Českých Budějovicích, kde hostoval z Viktorie Plzeň.

Vzhledem k tomu, že Lukáš Provod hostoval v Českých Budějovicích z Plzně, bude formálně do konce podzimní části ve Slavii také hostovat. Až v zimě se jeho příchod promění v přestup a bude platit jeho smlouva s klubem do června 2024.

„Zní to neuvěřitelně. Je to krásný příběh. Hrozně rychle se to seběhlo. Jsem strašně šťastný, že můžu být v Edenu. Chtěl bych pomoci Slavii k cílům, které má před sebou,“ uvedl ke svému příchodu levonohý univerzál. „Pro mě je to skvělá výzva, na kterou se ohromně těším. Nerozhodoval jsem se ani minutu. Měl jsem hned jasno. Slavia je největší a nejúspěšnější klub v Česku, takže bylo jasno,“ doplnila nejnovější slávistická posila, která bude na dresu nosit číslo 17.

Radost z nového svěřence neskrýval trenér Jindřich Trpišovský. „Po odchodu Jardy Zmrhala jsme hledali levonohého záložníka. Lukáše jsme loni skautovali už ve druhé lize, kdy patřil k nejlepším hráčům Budějovic. V mládežnických výběrech patřil mezi nejlepší hráče, bohužel ho zabrzdilo zranění a rok nehrál. Jak hrál skvěle loni druhou ligu, tak na to letos stejně navázal a je to hráč, který je hlavně univerzální. V ofenzivní části je schopen zahrát tři čtyři posty. Navíc je velmi silný v driblinku, má asi metr devadesát a je to hrozně pracovitý hráč,“ pochvaluje si kouč posilu.

„Je to hráč z kategorie velmi zajímavých, ve kterém vidíme potenciál do budoucna a kterého bychom postupně chtěli rozvíjet. Má parametry pro velký fotbal. Víme, že má jen šest ligových startů, ale může udělat obrovský progres a máme v plánu s ním postupně pracovat tak, aby se v budoucnu stal důležitou součástí Slavie,“ dodal trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ačkoli přichází z českobudějovického Dynama, je dvaadvacetiletý Lukáš Provod kmenovým hráčem Viktorie Plzeň a také jejím odchovancem. Na západě Čech strávil dvě sezony v juniorce, aby se následně v devatenácti letech vydal na dvě sezony na hostování do druholigového Sokolova. Tam odehrál celkem dvaačtyřicet soutěžních zápasů (dva z toho v MOL cupu) a vstřelil tři branky. V roce 2017 se dostal i do reprezentace ČR do 21 let, kde ve čtyřech zápasech stačil zaznamenat jeden gól.

V sezoně 2018/19 se na půl roku vrátil do Plzně, kde se ale do prvního týmu neprosadil a na jarní část sezony tak zamířil na hostování do Českých Budějovic. Tam ve třinácti zápasech vstřelil dva góly, přidal dvě asistence a pomohl Jihočechům k postupu do FORTUNA:LIGY. V Dynamu zůstal 189 centimetrů vysoký ofenzivní hráč i pro letošní sezonu, kdy zatím v sedmi utkáních dva góly vstřelil a na dva další přihrál. Nejčastěji nastupuje na levém křídle, v sestavě Budějovic se ovšem objevil už i jako podhrotový hráč a a ve vítězném utkání proti Zlínu si vyzkoušel i roli levého beka.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články