Do Slavie přichází Rudolf Skácel | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Rudolf Skácel

PRAHA/EDEN – Do Slavie se vrací Rudolf Skácel.
Levonohý záložník podepsal krátce před polednem v Edenu smlouvu do konce této sezony. 

„Jsem moc rád, že se nám podařilo získat hráče, o kterého jsme dlouhodobě stáli. Doufám, že se mu bude u nás dařit a že bude jedním z hráčů, který pomůže Slavii v jejím vzestupu tabulkou,“ uvedl generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý
 
„Byl jsem se Slavií v kontaktu delší čas, ale teď se to upeklo poměrně narychlo. Měl jsem ještě jiné varianty, ale rozhodl jsem se pro Slavii. Chtěl bych Slavii pomoct, myslím si, že jí to tak trošku dlužím. Domluvili jsme se zatím tak, že jí přijdu pomoct do konce sezony,“ objasnil
Rudolf Skácel.

Rudolf Skácel, všem fanouškům Slavie dobře známá postava, otevře ve Slavii své třetí působení. Poprvé přišel do Slavie na začátku roku 2002 z téměř mateřského Hradce Králové za svým tehdejším fotbalovým dvojčetem Karlem Pitákem. V sešívaném dresu se prakticky ihned prosadil, na konci své první sezony pomohl ofenzivní záložník s výbornou levačkou Slavii k triumfu v Poháru ČMFS a následně se s reprezentací do 21 let stal mistrem Evropy.  Na konci letního přestupového období v roce 2003 odešel Skácel do francouzského Olympique Marseille. 

Po dvou letech ve Francii zamířil sedminásobný český reprezentant do řeckého Panathinaikosu, následovalo osudové působení ve skotských Heart of Midlothian. Na ostrovech se Skácelovi nebývale dařilo, dokonce překonal rekord tamní ligy, protože se dokázal střelecky prosadit v prvních sedmi zápasech sezony. Na druhé místo tak odsunul legendu Celticu Glasgow Henrika Larssona. Z Heart, kde se populární „Rudi“ stal velkým oblíbencem fanoušků, zamířil do anglického Southamptonu, následovalo úspěšné hostování v německém klubu Hertha Berlín.

Po skončení smlouvy v roce 2009 přišel Skácel po uzavření přestupního termínu do Slavie, kde působil jako amatér. V paměti fanoušků určitě zůstal jeho hattrick do sítě Brna. V zimě poté odešel do řecké Larissy, odkud se vrátil zase do skotských Heart of Midlothian. Na začátku loňského podzimu trénoval třiatřicetiletý záložník let opět v Edenu, ale nakonec ještě zamířil zpět do Skotska, tentokrát do klubu Dundee United, odkud po skončení tříměsíční smlouvy přichází znovu mezi sešívané.

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články