Do Slavie přichází Ubong Ekpai | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Ubong Ekpai

Po Ivanu Schranzovi a Srdjanu Plavšićovi míří do Edenu třetí ofenzivní posila - 25letý záložník Ubong Moses Ekpai.

Nigerijský ofenzivní záložník podepsal ve Slavii smlouvu na tři roky. Přichází jako volný hráč, naposledy byl hráčem Plzně. „Věříme, ze Ubong vhodně doplní náš kádr a naváže na velmi povedenou spolupráci s našimi trenéry,“ představil novou posilu sportovní ředitel Jiří Bílek.

Na novou výzvy se těší i Ubong Ekpai. „Slavia vyhrála ligu, takže očekávám, že je před námi těžká sezona. Budeme muset hodně bojovat, abychom opět dosáhli všeho, co chceme. Mým snem je se Slavií obhájit titul, pohár, vyhrát zde všechny trofeje! Těším se na spolupráci s realizačním týmem. Trenér Trpišovský je jako můj otec, hrál jsem pod ním už v Liberci, zná mě dobře a oba víme, co od toho druhého čekat,“ říká nová akvizice červenobílých.

Ubong Ekpai v Nigérii nastupoval za kluby Kano Pillars FC a Akwa United FC. V červnu 2016 přestoupil do Maccabi Haifa, to mu bylo 20 let. Velký počet zahraničních hráčů na soupisce tradičního izraelského klubu ale znamenal brzké stěhování.

Ekpai zamířil do České republiky, na testy ho pozval Slovan Liberec. Zkouška na soustředění v Rakousku dopadla i díky vítěznému gólu v přátelském utkání proti druholigovému BW Linz dobře. Na trenérský tým Jindřicha Trpišovského, který tehdy U Nisy působil, udělal 178 centimetrů vysoký křídelník dojem, podepsal smlouvu na roční hostování s opcí.

„S každým týdnem jsou na něm vidět obrovské pokroky, je velice učenlivý. Je to hráč s velkou budoucností,“ pronesl tehdy na jeho adresu Jindřich Trpišovský.

V nejvyšší české soutěži Ekpai debutoval 21. srpna 2016 proti Brnu (0:0), byl i součástí tažení Liberce ze 3. předkola Evropské ligy do základní skupiny. V konkurenci Fiorentiny, PAOKu Soluň a Karabachu skončili Severočeši poslední. V domácí lize Ekpai v ročníku 2016/17 nastoupil do 16 utkání, čtyřikrát skóroval a inkasoval čtyři žluté karty.

V červenci 2017 posílil Zlín, který vyztužoval kádr před premiérovým účinkováním v základní skupině Evropské ligy. Sedm gólů udělalo z ofenzivního krajního záložníka, jehož vzorem je Alexis Sánchez, nejlepšího střelce Zlína v ligovém ročníku 2017/18. Ekpai navrch přidal čtyři asistence a ocitl se v hledáčku mistrovské Viktorie Plzeň, na západě Čech podepsal dva dny po konci sezony tříletou smlouvu.

Ve Štruncových sadech se ale mládežnický nigerijský reprezentant neprosadil. V Lize mistrů, na kterou se velmi těšil, zapsal jen pár minut. Na podzim 2019 se Ekpai stěhoval na hostování do Českých Budějovic, po zranění ale zvládl jen pár utkání a v zimě kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem podstoupil operaci.

Na trávník se vrátil loni v létě, znovu zapůjčený v Dynamu. V nejvyšší české soutěži Ekpai nastoupil do 71 zápasů, dvanáctkrát skóroval a sedm branek připravil.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články