Do Slavie přichází útočník Daniel Šmiga | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází útočník Daniel Šmiga

Slavii posílí osmnáctiletý útočník Daniel Šmiga z Baníku Ostrava. Nastupovat bude za B-tým.

Mládežnický reprezentant podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026.

Daniel Šmiga už část zimní přípravy v B-týmu dle dohody obou klubů absolvoval, nyní je jeho příchod dotažený po formální a administrativní stránce a stává se tak definitivně členem červenobílých.

„Je to pro mě obrovská příležitost. Jsem moc rád, že jsem mohl z Baníku přestoupit do Slavie. Je pro mě čest být v takovém velkoklubu, největším klubu v České republice,“ říká po přestupu Daniel Šmiga

„Myslím si, že mou předností je technika a střelba. V poslední době jsem zapracoval i na rychlosti. Budu se snažit co nejrychleji zabydlet a aklimatizovat. Budu se snažit mít dobré výsledky v B-týmu a pokud všechno půjde dobře, tak se posouvat výš,“ popisuje své ambice talentovaný forvard a člen národního týmu do osmnácti let.

Šmiga přichází z Baníku Ostrava, za který nastoupil do čtyř ligových utkání. V české nejvyšší soutěži debutoval 1. května 2021 proti Brnu. S fotbalem začínal ve Frýdku-Místku, ze kterého v roce 2017 zamířil do akademie Baníku Ostrava.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články