Dobře jsme kombinovali, hřiště bylo ve skvělém stavu | SK Slavia Praha
Více

Dobře jsme kombinovali, hřiště bylo ve skvělém stavu

Slavia si i v pozměněné sestavě poradila s Bohemians a zvítězila v derby jednoznačně 4:0. „V některých pasážích to od nás byl velice dobrý výkon, sehranost týmu mě nepřekvapila," hodnotí utkání trenér Jindřich Trpišovský.

„Optikou čísel je hodnocení pozitivní, v některých pasážích to od nás byl velice dobrý výkon. Hráli jsme úterý - sobota, změn v sestavě bylo hodně. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dobře jsme kombinovali, dali jsme branku. Slabší pasáž byla na konci prvního poločasu, kdy jsme natáhli hřiště, měli jsme hodně ztrát a Bohemka se dostala do dvou nebezpečných situací z pravé strany. Po gólu na dva nula jsme ale už měli vše ve svých rukách. Hřiště bylo ve skvělém stavu, nejlepší od dob, co jsem ve Slavii. Balon jezdil, nic ho nebrzdilo, klukům to hodně pomohlo. Pepa Hušbauer s Alexem Králem nejvíce pomohli tomu, že mužstvo bylo hodně kompaktní, oba zahráli skvěle,” hodnotí vítězné utkání proti Bohemians trenér Jindřich Trpišovský.

Sehraností týmu, ve kterém oproti Kluži proběhlo deset změn v sestavě, kouč Slavie překvapen nebyl. „Každý den vidím hráče na tréninku, kde hodně hrají v tomto složení a často vyhrávají, takže jsem překvapený nebyl. Je to ale ostrý zápas a nevěděl jsem, jaký bude mít průběh. Můžete udělat chybu, pak záleží na charakteru a mentalitě celé jedenáctky. Velká podpora přišla i od hráčů na lavici a tribuně, to je pak velká pomoc. Často se snažíme dělat změny, aby se hráči protočili na svých postech, netypicky jsme navíc tentokrát hráli na dva útočníky, na což nejsme zvyklí. a ukázalo se to v závěru prvního poločasu,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

„V pátek jsem říkal hráčům, že neděláme změny jenom kvůli Kluži. Kdybychom nebyli přesvědčení, že to zvládneme, neudělali bychom je. Před rokem bychom si ještě nemohli takové změny dovolit. Důvodem rotace samozřejmě byly zápasy Ligy mistrů, důležitá ale byla důvěra v hráče, kteří si hrát zaslouží, ukazují to v trénincích a nebyl důvod pochybovat, že to zvládnou,” říká trenér sešívaných.

„Dvě absence byly ze zdravotních důvodů, u zbytku to nebylo šetření, ale pouze prevence nějakého zranění. Spousta z nich chtěla hrát, na Nicovi to bylo hodně vidět. Může se jim ale něco stát a před zápasem s Kluží jsme o ně nechtěli přijít. Zdravotní stav nepustil do zápasu Davida Hovorku a Vláďu Coufala, jak je ale znám, ve středu budou hrát, i kdyby měli mít nějakou část těla umělou (smích)."

Jako velká výhoda se ukazuje, že mají slávisté v sestavě zdvojené všechny posty. „Je to tak, máte Jardu Zeleného, který je třeba také trochu jiný typ než Jan Bořil. Je levák, má trochu jinou typologii a jde o to, jak v zápasech využít jednotlivé přednosti hráčů. Sice byl Júsuf proti Bohemians takový druhý útočník, náš styl je ale v podstatě pořád stejný, hráči ho musí zvládnout. Kdyby hráli jiným stylem, nemůžou tady být,” ví Jindřich Trpišovský.

Premiérový start v soutěžním utkání v sešívaném dresu si proti Bohemians odbyl brankář Jakub Markovič. „Musím poděkovat Přémovi Kovářovi, který je v hierarchii gólman číslo dvě. Z různých důvodů jsme se ale rozhodli pro Jakuba Markoviče, Přéma ho podpořil a choval se skvěle. Marky v trénincích i zápasech za béčko ukazoval, že na to má, jinak bychom ho do brány nedávali. Mužstvo mu pomohlo, byl to zápas doma a on to zvládl výborně,” chválí talentovaného brankáře kouč Slavie.

Povedené utkání odehrál i záložník Josef Hušbauer, který vsítil i úvodní branku utkání. „Hrál skvěle. Dlouho jsem ho neviděl takhle zahrát, vše udělal výborně. Až se budu dívat na videu, něco asi najdu, ale ty přihrávky, které ve druhém poločase rozdával, byly vysoká škola fotbalu. I on je jedna z variant, kterou na středu zvažujeme. Komunikovali jsme s ním, jestli kvůli tomu nechce proti Bohemce střídat. Je zkušený hráč a jsme rádi, že i jeho můžeme případně použít,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Po závěrečném hvizdu v utkání s Bohemians neproběhla tradiční děkovačka pod Tribunou Sever, ale přesunula se k fanouškům na východní tribuně. „Představitelé Tribuny Sever nás informovali, že si nepřejí děkovačku před Tribunou Sever a že se pod ní neuskuteční. Totéž po zápase oznámili i hráčům, kteří však nechtěli ochudit o děkovačku drtivou většinu fanoušků, kteří se na Tribuně Sever snažili při utkání celý zápas fandit. Proto proběhla v rohu mezi severní a východní tribunou,” říká tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. „Drtivá většina stadionu fandila skvěle a chceme poprosit všechny fanoušky, aby věnovali svoji pozornost středečnímu utkání a podporovali hráče v maximální možné míře. Ne jako někteří jedinci na Tribuně Sever při utkání s Bohemians,” dodává Michal Býček.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články