Další projekce Spolu jsme silnější: Klatovy a Beroun | SK Slavia Praha
Více

Další projekce Spolu jsme silnější: Klatovy a Beroun

Film o Slavii Spolu jsme silnější, který měl premiéru v červenci v Karlových Varech, má naplánované další projekce. V úterý 4. 12. v Klatovech a v pátek 14. 12. v Berouně.

O filmu

Hodinový dokument je mozaikou příběhů fanoušků, hráčů a lidí v klubu, kteří všichni byli se Slavií ve chvílích, kdy oslavila 125 let své existence. Divák se postupně seznamuje s příběhy slávistů, jako jsou jeden z prvních vlajkonošů Robert Stein, dlouholetá fanynka a pořadatelka Nataša Látalová, lídři kotle Lukáš „Strašák“ a Pavel „Krasoň“, malí fanoušci Kardovi anebo členové odbočky Odboru přátel v Hodoníně. Mottem filmu přitom není pouze zachycení současnosti, ale i nedávné minulosti, kdy Slavii trápily existenční potíže a dokument hledá i historické paralely v dávné minulosti, kdy Slavii zachránili fanoušci založením Odboru přátel. Z toho, co cítí ke klubu, se vyznávají i hráči Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Milan Škoda, Jiří Bílek, Michael Ngadeu a Simon Deli a samozřejmě jedna z největších klubových legend posledního desetiletí Stanislav Vlček.

Na Strahově začaly v srpnu 2007 postupem do Ligy mistrů dva snové roky, které následovaly pověstné roky prokletí. V předloňské sezoně se však ukázalo, že slogan Spolu jsme silnější není prázdná věta, ale motto, které platilo vždy a které dovedlo všechny aktéry 27. května 2017 na Strahov, kde příběh 125 let existence červenobílého klubu vyvrcholil ziskem mistrovského titulu. Je to zkrátka film o nás všech, fanoušcích Slavie, řada z nás se určitě ve filmu najde. Stovky fanoušků navíc přispěly na vznik dokumentu v rámci kampaně na Hithitu celkovou částkou 323 701 korun!

Projekce v kinech

Po úspěšném červencové premiéře dokumentu během festivalu v Karlových Varech je nyní dokument ke zhlédnutí i ve vybraných kinech. Projekce jsou vždy organizovány ve spolupráci s odbočkou Odboru přátel, a po každé projekci následuje beseda za účasti hráče nebo člena realizačního týmu Slavie. Unikátní projekce dokumentu proběhly během listopadu i přímo na stadionu v Edenu v prostorách vznikajícího muzea.

Pražská premiéra dokumentu proběhla 1. října v kině Dlabačov, další projekce pak viděla vyprodaná kina v Jičíně 16. října, Kolíně 13. listopadu a Strakonicích 21. 11. Promítání se vždy zúčastnilo hned několik odboček Odboru přátel!

Aktuálně jsou v plánu projekce v kině Šumava v Klatovech v úterý 4. 12. od 17 hodin a v Berouně v pátek 14. 12. od 17 hodin. Po promítání se opět můžete těšit na besedu. Vstupenky jak do kina v Klatovech (100 Kč), tak poslední kusy lístků do Berouna (120 Kč), koupíte online. 

Další projekce proběhnou opět ve vybraných kinech a bude se na nich podílet vždy konkrétní odbočka Odboru přátel, která bude organizovat i následnou besedu. Jakmile bude znám další termín projekce, budeme fanoušky informovat o termínech a možnostech zakoupení lístku.

Prodej filmu na DVD

Dokument bude možné koupit i na DVD, které budou v prodeji od 1. 12. ve fanshopu Slavie v omezeném množství 300 ks. Cena DVD bude 190 korun, pokud tedy budete chtít udělat radost originálním vánočním dárkem, DVD bude v prodeji jak v kamenné prodejně fanshopu v Edenu, tak i na eshopu proslavisty.cz

Film v online distribuci

Od 1. 12. bude možné film zhlédnout i online v rámci videoték O2 a AEROVOD, cena za zhlédnutí se bude pohybovat v řádech několika desítek korun.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články