Dorostenecké týmy s plným bodovým ziskem | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecké týmy s plným bodovým ziskem

Po dvou ligových kolech jsou všechny dorostenecké týmy stoprocentní. Jak se vedlo dorostencům Slavie o uplynulém víkendu?

SKSU19: Vysoká výhra proti o rok staršímu soupeři z Příbrami

Pohled na sestavy ukazoval, že Slavia vyslala do zápasu tým složený z hráčů ročníku narození 2001, soupeř z Příbrami naopak měl v základní sestavě hráče narozené v roce 2000.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a měli dvě šance po standardní situaci, v obou případech však míč skončil mimo branku. Pro hosty začalo utkání nešťastně, jelikož se už ve třetí minutě zranil brankář Melichar a musel být střídán.

Poté se do náznaků šancí dostala také Příbram, k úvodnímu gólu to však nevedlo. Ten přišel až ve 23. minutě, vedení se ujala Slavia. Lukáš Červ zabojoval o míč ve středu hřiště, následně Michal Kubáň našel pěknou přihrávku na levé straně Jakuba Zeronika, který si poradil s obráncem a vyslal tvrdou ránu, která skončila v síti!

Další velkou šanci připravil průnikem po pravé straně Michal Hošek, který přihrával před branku na Ladislava Krobota, ten ale pálil těsně vedle. Důležitý moment přinesla 40. minuta, kdy se po standardní situaci Slavie dostala Příbram do protiútoku. Michal Hošek podle názoru hlavního rozhodčího zastavil unikajícího útočníka za cenu faul a viděl červenou kartu. Sešívaní tak dohrávali o desíti.

Dorostence Slavie to ale nezastavilo a těsně před koncem prvního poločasu přidali druhou trefu. Jakub Zeronik skvěle vyvezl míč z vlastní poloviny, došel s ním až do vápna, kde následně našel na zadní tyči osamoceného Lukáše Červa, který v poklidu uklidil hlavou míč do sítě. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas se nesl ve znamení herní převahy Slavie. Ve 49. minutě se sešívaní radovali z třetí branky. Po rohovém kopu Michala Kubáně se ve vápně nejlépe zorientoval Jan Walter a uklidil míč do sítě – 3:0!

O deset minu později přišla čtvrtá trefa v síti Příbrami. Třetí asistenci si v zápase připsal Michal Kubáň, který našel rozeběhnutého Adama Vlasáka, útočník sešívnaých si poradil také s brankářem – 4:0. Ke třem asistencím mohl Michal Kubáň přidat také gól. Akci si sám rozjel přihrávkou do stany na Daniela Koska, který pěknou přízemní přihrávkou vracel míč před branku, kde ale Michal Kubáň svým zakončením trefil brankáře.

Do další šance se z rychlého protiútoku dostal překvapivě stoper Tomáš Vlček, tomu přihrával Jakub Zeronik. Kapitána dorostu ale vychytal brankář.

Tým U19 i ve druhém soutěžním zápase bere tři body, o rok starší tým Příbrami porazil 4:0!

SK Slavia Praha U19 – FK Příbram U19 4:0 (2:0)
Branky:
23. Zeronik, 45. Červ, 49. Walter, 59. Vlasák
ČK: 40. Hošek
Sestava: Markovič – Hošek, Walter, Vlček, Kosek – Eichler, Vít, Červ – Zeronik (85. Stárek), Krobot (56. Vlasák) – Kubáň (87. Bárta)

SKSU18: Tři body z duelu s Vyšehradem

Také tým U18 navázal na první ligové kolo a zvítězil. Skóre utkání otevřel ve 37. minutě po standardní situaci hlavou Petr Bývalec. Také druhá trefa přišla po standardní situaci, rohový kop Nedžada Zinhasoviče prodloužil hlavou Jan Stárek a Tomáš Fencl měl na zadní tyči snadnou úlohu. Třetí zásah Slavie přidal po individuálním průniku Jan Stárek, který chytrým zakončením překonal brankáře Vyšehradu. Domácí dokázali v závěru utkání snížit, Babka postupoval sám na brankáře Christiana Fülöpa a snížil na konečných 1:3.

FK Slavoj Vyšehrad U19 – SK Slavia Praha U18 1:3 (0:1)
Branky:
86. Babka - 37. Bývalec, 51. Fencl, 75. Stárek
Sestava: Fülöp – Šimoník (80. König), Kubiš, Neruda, Schneider – Stárek, Zinhasovič, Bývalec (65. Garagič) – Fencl (58. Šubert), Vlasák, Michovský

SKSU17: Šest gólů Příbrami

Povedený vstup do utkání měl tým U17. Už ve třetí minutě šli sešívaní do vedení díky gólu Jonáše Kenifela, v 7. minutě to bylo už 2:0, když se trefil Martin Douděra. Třetí branku Slavie přidal v 21. minutě po přihrávce Jonáše Kneifela Adam Toula. Také ve druhém poločase vstřelili sešívaní tři góly, postupně se o ně postarali Adam Toula, střídající Jakub Křišťan a Jonáš Kneifel.

Po výhře 3:1 na Dukle tak tým U17 bere další tři body, tentokrát za výhru 6:0 nad Příbramí.

SK Slavia Praha U17 – FK Příbram U17 6:0 (3:0)
Branky:
3. a 65. Kneifel, 21. a 48. Toula, 7. Douděra, 65. Křišťan
Sestava: Fülöp – Hrubeš (46. Starý), Štětka, Matys, Hájek – Hroník (56. Křišťan), Kopáček, Kneifel – Douděra (78. Garagič), Toula (62. Gajdošík), Kulhavý (62. Nováček)

SKSU16: Druhá výhra s čistým kontem

Ještě o jeden gól více než v minulém kole proti Baníku Sokolov vstřelil svému soupeři tým U16. O rok starší tým Vyšehradu porazil 6:0. Skóre otevřel v 17. minutě Denis Višinský, hned o dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Filip Horský. Další trefy si sešívaní nechali do druhého poločasu, nejprve se dvakrát prosadil Matěj Náprstek, v 76. minutě pak Filip Šimeček. Čtyři minuty před koncem uzavřel stav zápasu na 6:0 svou druhou trefou Denis Višinský.

FK Slavoj Vyšehrad U17 – SK Slavia Praha U16 0:6 (0:2)
Branky:
17. a 86. Višinský, 54. a 65. Náprstek, 19. Horský, 76. Šimeček
Sestava: Vágner – Prebsl, Krunert (46. Náprstek), Alijagič (46. Hrubý), Brejcha (46. Vorel), Horský (70. Šmicer), Langhamer, Novák (46. Kokeš), Behenský, Višinský, Šimeček

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články