Druhé místo máme ve svých rukách, říká trenér Trpišovský | SK Slavia Praha
Více

Druhé místo máme ve svých rukách, říká trenér Trpišovský

Slavia nevyužila příležitost si potvrdit druhou ligovou příčku, když doma podlehla Jablonci, na něj má však stále v tabulce náskok. „Máme to ve svých rukách,“ říká trenér Trpišovský před posledním ligovým duelem v Teplicích.

Slavia se s Edenem v této sezoně loučí prohrou. „Paradoxně jsme z posledních zápasů měli proti Jablonci nejlepší vstup do utkání. Než jsme dostali gól, měli jsme tam dvě nebo tři nebezpečné situace. Pak jsme dostali gól z autobusového nádraží, Jablonec se hrozně zlepšil, pomohlo jim to, náš výkon šel naopak dolů. Pak jsme ještě za stavu 0:1 netrefili odkrytou bránu a po naší chybě přišel druhý gól. Byl tam volný Chramosta, který doplnil útok z druhé vlny a navýšil na 2:0. Zbytek poločasu bylo pro nás trápení, což vyvrcholilo třetím gólem,“ popisoval průběh utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Ten o poločase vyměnil hned dva hráče, místo Tecla se Zmrhalem poslal do hry Dannyho se Škodou. „Prostřídali jsme, chtěli jsme hrát jednodušeji a dát brzy snižující gól. Ten ale přišel až později, a to i přes množství šancí a střel. Měli jsme v pokutovém území a kolem něj obrácené kopačky, buď jsme stříleli vedle brány, nebo jsme z těch pozic ještě hledali, komu nahrát, a nevzali jsme to na sebe. Mohli jsme mít klidně o deset nebo patnáct střel víc,“ mrzelo trenéra.

Pochválil také výkon Jablonce. „Na začátku jsme sice podali slušný výkon, ale pak nám dal Jablonec tři góly. Hrál výborně, obětavě. To nám chybělo, nebyli jsme dostatečně koncentrovaní, hosté zaslouženě vedli a dotáhli zápas k vítězství,“ uznal.

Slavia teď bude právě s Jabloncem na dálku bojovat o druhou příčku v konečné tabulce. „První krok ji potvrdit jsme nevyužili, ale máme na to ještě jedno utkání. Tlak je na nás podobný jako ve finále nebo semifinále poháru, na Dukle i proti Jablonci. Utkání chcete zvládnout, to je pořád stejné… Každopádně máme pořád náskok a máme to ve svých rukách,“ dodává.

Otázky padaly i na dění kolem majoritního akcionáře Slavie, to podle trenéra ale na tým vliv nemá. „Neovlivňuje nás to, tady vše funguje, jak má. Pro nás se nic nemění,“ říká Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články