Druhé místo v Datart e:LIZE pro Slavii | SK Slavia Praha
Více

Druhé místo v Datart e:LIZE pro Slavii

Reprezentanti sešívaných Štěpán "RIIJK" Sobocki a Martin "kobbycz" Strnad skončili ve velkém finále Datart e:LIGY na stříbrné příčce.

První ročník Datart e:LIGY ve FIFA 20 od EA Sports vyvrcholil velkým finále v pražské UNYP Areně, ve kterém sešívané barvy hájila dvojice Štěpán "RIIJK" Sobocki a Martin "kobbycz" Strnad.

Svoji pouť finálem započali sešívaní ve skupině D. V té narazili na výběr SK Dynamo České Budějovice, Slezský FC Opava a FC Viktoria Plzeň. Ve skupině se utkal každý s každým a  samotný souboj mezi dvěma týmy spočíval vždy ve čtyřech utkáních 1 proti 1 a jedné „čtyřhře“ 2 na 2. Ve skupině slávisté přemožitele nenašli a do čtvrtfinále postoupili z prvního místa ve skupině.

Ve čtvrtfinále je čekalo vršovické derby proti výběru Bohemians 1905 a i zde RIIJK a kobbycz potvrdili roli favorita, kterou si vydobyli svými jistými výkony ve skupině, a vyhráli poměrem 3:1. Semifinále mohlo nabídnout pikantní derby pražských „S“, ale naši rivalové z opačného břehu Vltavy nedokázali ve čtvrtfinále zdolat výběr SK Sigmy Olomouc a právě s tou se tak musela Slavia utkat. 

Jízda sešívaných se ovšem v semifinále nezastavila. Zopakovali stejný výsledek jako ve čtvrtfinále a mohli se zaslouženě těšit na finálový souboj. Tam je navíc čekal ještě tým, který už v průběhu odpoledne porazili – FC Viktoria Plzeň. 

Finále však nezačalo pro slávisty na rozdíl od skupinového zápasu vůbec šťastně a po dvou zápasech už prohrávali 2:0. Naději na obrat ale Štěpán s Martinem vykřesali ve třetím zápase – v souboji 2 na 2, který zvládli vítězně a snížili celkově na 1:2. Poslední rozhodující zápas si navíc následně vynutil i RIIJK, který ve svém druhém zápase 1 na 1 rovněž vyhrál. Ačkoliv to v posledním pátém utkání vypadalo, že by se mohl zrodit famózní vítězný obrat, když se kobbycz dostal do vedení 1:0, nakonec slavili hráči reprezentující Plzeň. V posledním utkání se jim povedl obrat, zvítězili 1:4 a připsali si tak rozhodující třetí bod.

Sešívaní skončili v prvním ročníku Datart e:LIGY na fantastické druhé příčce. Kromě toho si odnesli domů 40 000,– a každý 80 bodů do žebříčku Global Series 20. 

Oběma slávistům Štěpánu "RIIJK" Sobockimu a Martinu "kobbycz" Strnadovi děkujeme za skvělou reprezentaci sešívaných barev a gratulujeme k velkému úspěchu!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články