Druhý ročník Slavia International Cup zahájen! | SK Slavia Praha
Více

Druhý ročník Slavia International Cup zahájen!

PRAHA/EDEN – Slavnostním ceremoniálem na hlavním stadionu v Edenu byl oficiálně zahájen druhý ročník Slavia International Cup 2017.
Ceremoniál začal nástupem všech dvanácti účastníků turnaje.

Jako první si vzal slovo předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík, který na úvod přivítal všechny přítomné a krátce představil klub SK Slavia Praha. Poděkoval také FAČR a dalším partnerům za podporu při organizaci turnaje. „Přeji vám hrdost na své týmy, ať už prohrajete nebo vyhrajete. Věřím, že zde také je budoucí Messi nebo Ronaldo,“ přidal Jaroslav Tvrdík.

Ministryně školství Kateřina Valachová přivítala v Praze všechny hosty: „Jsem hrdá, že mohu vidět tolik skvělých týmů Evropy a Číny na jednom místě. Děkuji za organizaci turnaje. Ať zvítězí ten nejlepší, ať žije fotbal,“ řekla ministryně.

Poté promluvil také zástupce čínské fotbalové asociace Zhang Yang: „Jménem čínské fotbalové asociace bych chtěl poděkovat za možnost účastnit se tohoto turnaje. Zde bych si přál, aby naše týmy byly z těch nejlepších. Zároveň si přeji, aby přátelství mezi hráči bylo důležitější než vítězství.“

Na závěr se mikrofonu chopil generální sekretář FAČR Rudolf Řepka: „Dovolte mi poděkovat pořadateli turnaje SK Slavii Praha za to, že spolu s FAČR uspořádala turnaj, kterého se zúčastní nejen nejlepší týmy z Čech a Evropy, ale také z Číny. Hráčům chci popřát, aby si užili každou minutu na hřišti a doufám, že posbíráte hodně zkušeností, které se budou hodit do vašeho dalšího nejen fotbalového života,“ vyjádřil své přání generální sekretář FAČR.

Průběžné výsledky a další informace najdete na oficiálním webu turnaje slaviacup.cz, dále také na Twitteru Slaviacup, Facebookové stránce Slavia International Cup a také na Instagramu Slaviacup.


Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články