Dušan Uhrin: Utkat se s Karlem Jarolímem je pro mě vždy specifické | SK Slavia Praha
Více

Dušan Uhrin: Utkat se s Karlem Jarolímem je pro mě vždy specifické

PRAHA/EDEN ARÉNA – Jeho tým sice potřetí v řadě v lize neprohrál, tentokrát však sešívaní doma remizovali 1:1. Ale s aspirantem na příčky nejvyšší z Mladé Boleslavi. „Remíza je spravedlivá,“ souhlasí trenér Dušan Uhrin.
„V první půli jsme hráli velice špatně. Boleslav nás přehrávala ve všech směrech. Po přestávce se to zlomilo, začali jsme více běhat, zlepšili jsme pohyb a vytvořili jsme si šance. Dali jsme branku, vedli jsme,“ začal hodnocení zápasu trenér Slavie.

„Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Na druhou stranu v první půli to nebylo ono, takže si myslím, že remíza je spravedlivá,“ pokračuje trenér.

Už o poločase střídal trenér Roberta Hrubého, jak okomentoval jeho situaci? „Je to reprezentant, byl vytížený. Na tréninku vypadal dobře, i když jednadvacítka ten poslední zápas neodehrála až tak dobře. Věřil jsem mu. Vystřídal jsem ho, protože ten výkon nebyl dobrý. Josef Bazal vstoupil dobře do zápasu, takže se to povedlo. Ale nebylo to kvůli Robertovi Hrubému, že jsme v první půli nehráli dobře. Středová řada nebyla aktivní,“ vysvětluje trenér.

Ve druhém zápase po sobě vstřelil Slavii gól z přímého kopu. Myslí si trenér, že brankář Martin Berkovec mohl situaci vyřešit lépe? „Já to neviděl opakovaně, ale myslím si, že to chytit nemohl. To by u toho musel stát. Skalák to kopl výborně,“ ocenil slávistický kouč kopací techniku soupeře.

Během reprezentační přestávky se v klubu změnila akcionářská struktura, mohlo to mít na hřáče vliv? „Já si myslím, že se to nepodepsalo na ničem. Trénovali jsme stejně jako před tím. Jsme rádi, že se situace uklidnila, ale nic se nemění. V tomto směru je všechno normální. Situace nebyla dobrá v tom, že jsme nevěděli, co bude. Na hřiště se to určitě nepřeneslo. Byla tam větší nervozita v první půli, ale ne proto, že jsme vyměnili majitele,“ líčil kouč sešívaných.

Trenér Uhrin v minulosti úspěšně v Mladé Boleslavi působil, naopak Karel Jarolím sbíral úspěchy se Slavií. Bere proto utkání trenér Uhrin jinak než ostatní? „Není to specifické. Specifické je vždycky pro mě utkat se s Karlem Jarolímem, protože byl mým hlavním trenérem, kterému jsem dělal asistenta. A navíc ve Slavii,“ zakončil Dušan Uhrin.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články