Dušan Uhrin i Josef Jinoch končí ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

Dušan Uhrin i Josef Jinoch končí ve Slavii

PRAHA - Vedení SK SLAVIA PRAHA se v pondělí dopoledne sešlo na mimořádném jednání. Z důvodu neuspokojivých výsledků A-týmu na začátku sezony 2016/17 rozhodlo o odvolání Dušana Uhrina z funkce trenéra A týmu a Josefa Jinocha z funkce sportovního ředitele klubu. Dušan Uhrin i Josef Jinoch byli zároveň odvoláni i z představenstva akciové společnosti SK Slavia Praha – fotbal a.s.
Nový trenér bude představen v nejbližší době, jednání s vytipovanými kandidáty vede od pondělního rána generální ředitel klubu Martin Krob. Děkuji trenérovi Uhrinovi i sportovnímu řediteli Jinochovi za práci, kterou pro Slavii odvedli,”  uvedl  předseda představenstva SK SLAVIA PRAHA Jaroslav Tvrdík. V nejbližší době bude oznámeno, kdo povede A tým do jmenování nového trenéra. 

Vedení SK SLAVIA PRAHA je hluboce znepokojeno výsledky i herním projevem týmu v podzimní části sezony. Jsme mimořádně nespokojeni s přístupem některých hráčů. Za klub jako je Slavia se hraje se srdcem a nasazením, což se v řadě zápasů nestalo. Od nového realizačního týmu proto očekáváme razantní změny jak v herním projevu, tak v přístupu hráčů. S hráči navíc chceme o tom, jak si představujeme hru za Slavii, důrazně hovořit,” prohlásil Jaroslav Tvrdík. 

Dušan Uhrin
působil na lavičce Slavie od června 2015. V podzimní části minulé sezony dokázal s týmem získat 26 bodů, obsadit páté místo a udělat dobrý základ pro účast v evropských pohárech na konci sezony 2015/2016. Tam se Slavia společně s Dušanem Uhrinem probojovala po konečném pátém místě v tabulce. Dušan Uhrin Slavii vedl celkem ve 34 ligových zápasech s celkovou bilancí 15 výher, 12 remíz a sedm porážek. V Evropské lize slávisté pod jeho vedením odehráli šest zápasů, ve kterých jednou vyhráli, dvakrát remizovali a třikrát prohráli. Z více než ročního angažmá Dušana Uhrina ve Slavii si určitě budeme pamatovat skvělé podzimní výkony korunované zaslouženou výhrou v derby nad Spartou a návrat po sedmi letech do evropských pohárů. Za práci odvedenou pro Slavii Dušanu Uhrinovi děkujeme a do nové životní etapy mu přejeme všechno nejlepší.

Bývalý vynikající fotbalista a funkcionář Slavie Josef Jinoch se vrátil do klubu před loňskou sezonou. Stejně jako Dušan Uhrin vrátil Slavii do evropských pohárů a přivedl do týmu řadu vynikajících fotbalistů. Za práci odevedenou pro Slavii Josefu Jinochovi děkujeme a do nové životní etapy mu přejeme všechno nejlepší. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články