FOTO: Slávisté se připravují v domácích podmínkách | SK Slavia Praha
Více

FOTO: Slávisté se připravují v domácích podmínkách

Poté, co klub ze zdravotních a preventivních důvodů zrušil plánované soustředění v Portugalsku, se slávisté připravují v domácích podmínkách v Edenu. Už s novými posilami.

Sešívaní měli podle původního plánu odletět v neděli k přípravnému soustředění do Portugalska. Vzhledem k tomu, že nedělní testy na COVID 19 potvrdily dřívější indikace zhoršeného zdravotního stavu většího počtu členů A-týmu během vánočních svátků, se klub rozhodl plánované soustředění zrušit.

Příprava tak probíhá v domácím prostředí a postupně se do ní zapojují i z vánočních svátků izolovaní členové A-týmu. Sešívaní využívají tréninkové hřiště hned vedle Edenu, v úterý byla na programu tréninková jednotka na atletickém stadionu vedle zázemí mládeže.

„Že jsme do Portugalska nakonec neodcestovali pro nás není velká komplikace. Bylo by tam sice o něco příznivější klima, ale tím, že v Praze nejsou aktuálně žádné kruté mrazy, tak máme skvělé podmínky i v Edenu. Příprava je velmi krátká, takže věřím, že na start soutěže budeme dobře připraveni,“ hlásí za kabinu útočník Stanislav Tecl.

Ve středu se do tréninku zapojily i dvě nejnovější posily Slavie. V úterý s klubem podepsal smlouvu pravý univerzál Alexander Bah, ve středu se připojil i ukrajinský stoper Taras Kačaraba. S A-týmem v současnosti trénuje i řada mladíků stejně jako během podzimní části. V sešívaném jsou zpět i navrátilci z hostování Jakub Hromada, Michal Beran, Júsuf Hilál nebo Mick van Buren. Peter Olayinka, Ibrahim Traoré nebo Oscar Dorley se do tréninku zapojí později.

Od pondělí budou mít slávisté pro tréninky k dispozici vyhřívané hřiště na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Tam už se finálně začnou připravovat na start jarní části FORTUNA:LIGY. O žádném přípravném utkání se v tuto chvíli neuvažuje. Jarní část pro Slavii startuje v sobotu 16. ledna v Edenu proti Sigmě Olomouc.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články