Finále může být skutečná oslava fotbalu | SK Slavia Praha
Více

Finále může být skutečná oslava fotbalu

Slavii čeká jeden z vrcholů sezony, ve finále MOL Cupu se střetne s ostravským Baníkem. Podle asistenta trenéra Jaroslava Köstla o vítězi rozhodne produktivita. „V posledních zápasech nám chyběla určitá lehkost. Doufám, že to z kluků spadne a ve středu šance proměníme."

Nedělní zisk titulu a následné oslavy Slavii podle asistenta trenéra Jaroslava Köstla finále nijak neovlivní. „Jsme normálně zkoncentrovaní, hraje se o double, který hodně chceme. Je to už 77 let, co ho Slavia získala naposledy,” říká člen slávistického realizačního týmu a zároveň přiznává, poslední týdny jsou hodně psychicky náročné. „Mně osobně se hodně ulevilo, že jsme závěr ligy zvládli. Sezona byla hodně dlouhá a náročná. Klobouk dolů před Plzní, že se s námi tak dlouho držela. Přiznám se, že spánku v posledních týdnech mnoho nebylo, teď ale chceme zvládnout finále a pak už snad bude vše dobré.”

Slávisté odcestovali do Olomouce už ve středu, na Andrově stadionu, kde se finále uskuteční, však neabsolvovali předzápasový trénink. „Uvažovali jsme o tom, v Olomouci je trochu specifičtější trávník, než na zbytku ligových stadionů. Myslím si ale, že kluci jsou natolik zkušení, že i tohle zvládnou bez tréninku. Hodí se nám to takhle do programu, určitě se nejedná o nějaké podcenění zápasu. Jde spíše o pohodlí hráčů,” přibližuje Jaroslav Köstl, který očekává utkání s bouřlivou atmosférou. „Jsme obrovsky šťastní, že hrajeme právě s Baníkem, protože se potkávají dva nejlepší fanouškovské tábory v České republice. Myslím si, že to může být pravá oslava fotbalu,” přibližuje asistent Jindřicha Trpišovského.

Sešívaní se s ostravským Baníkem střetnou podruhé během čtyř dnů, v nedělním zápase na vítkovickém stadionu oslavili po nepříliš atraktivní bezbrankové remíze zisk mistrovského titulu. „Hráli jsme naplno, šlo nám o titul. Určitě nám ten nedělní zápas může dát nějaké vodítko ke středě, už jsme si ho samozřejmě určitým způsobem zanalyzovali. Pouštěli jsme klukům sestřihané video ze zápasu, Baník nás trochu překvapil rozestavením. Velmi rychle jsme na to ale během těch prvních minut zareagovali a především v první půli jsme byli hodně dominantní. Bohužel jsme neproměnili některé vyložené brankové příležitosti, což nás stálo lepší výsledek. Bezbranková remíza byla nakonec přijatelná pro oba týmy, Baník se díky ní dostal zpět na pátou příčku,” přibližuje Jaroslav Köstl.

Jakou sestavu soupeře očekávají slávisté ve středečním finále? „Bude to asi dost podobné jako v neděli, do kádru se jim samozřejmě vrací Mešaninov, který v lize stál za karty. My se spíše připravujeme na svoji hru, chceme hrát tak, jak se prezentujeme celou sezonu. Snažíme se samozřejmě přečíst soupeře, zjistit si o něm informace, to je jasné. Především ale jde o naši hru, která nás dovedla k úspěchům, které jsme měli, a věřím, že je zítra dovršíme krásnou zlatou tečkou.“

O zisku poháru rozhodne podle Jaroslava Köstla především efektivita v zakončení. „Během sezony jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. V posledních zápasech to bylo i tím, jak jsme se blížili k zisku titulu. Chyběla nám určitá lehkost. Věřím, že z kluků to teď spadlo a ve středu šance proměníme. Zápas určitě rozhodne lepší produktivita a také bránění standardních situací, ve kterých je Baník hodně silný. V neděli jsme se na ně připravovali a myslím si, že je kluci zvládali perfektně celý zápas. Je to asi jedna z věcí, ze které bude chtít Baník zahrozit, my se na to zkusíme opět dobře připravit,” uzavírá člen sešívaného realizačního týmu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články