Gólové hody žáků v Edenu. Z vítězství se raduje také B-tým | SK Slavia Praha
Více

Gólové hody žáků v Edenu. Z vítězství se raduje také B-tým

Mládežnické kategorie zažily úspěšný víkend a hlavně neděli. B-tým si vystřelil tři body v poslední minutě, U16 nasázela jedenáct gólů. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 9. dubna

U19

SK Slavia Praha vs. Baník Ostrava 1:1 (1:1)
Sestava: Slavata – Zapletal, Konečný, Beránek, M.Pudil – Novák, Žitný, Šimeček (69. Orji) – A.Pudil, Trédl (77. Josef Jinoch), Toula (85. Vajgl)
Góly: 68. M. Pudil

Krátce po sobotním poledni na Xaverově rozehrála své utkání nejstarší dorostenecká kategorie. Bohužel pro domácí nezačalo utkání vůbec dobře a ve 12. minutě inkasovali. Do poločasu už se skóre neměnilo, a proto měli slávisté co dohánět. Jejich snaha se gólově projevila v 68. minutě, kdy se prosadil Miloš Pudil. K další úpravě skóre už nedošlo, a tak se týmy rozcházely za smírného stavu. Tento výsledek bohužel pro sešívané znamená ztrátu vedení v tabulce, ale hned ve čtvrtek 14. dubna mohou zjednat nápravu na opavském hřišti.

U10

SK Slavia Praha - Viktoria Žižkov

U9

SK Slavia Praha - Velvary U10

U8

Dukla Praha U9 - SK Slavia Praha
Hodnocení trenéra Jana Duse: „V sobotu jsme po delší době opět nastoupili k mistrovskému utkaní a naším soupeřem byla pražská Dukla. Ačkoliv byl soupeř o rok starší byli jsme na tom v pohybových dovednostech téměř stejně a technicky jsme na tom byli dokonce o něco lépe. Naší nejsilnější stránkou byla rozhodně odvaha a bojovnost, na což navazovala následná úspěšnost v soubojích, kdy se nikdo nebál vzít to na sebe a jít do souboje jeden na jednoho. Přítomní diváci a trenéři tak byli potěšeni a doufáme, že příště na tento výkon navážeme.“

U7

Dukla Praha U8 - SK Slavia Praha 
Hodnocení trenéra Jana Mitala: „První jarní mistrovské utkání nás čekalo na Julisce a očekávali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. Náš výkon byl jako aprílové počasí, slušnou první čtvrtinu vystřídala velmi slabá druhá a to samé jsme zopakovali v dalších dvou částech utkání. Pár hráčů předvedlo zajímavé výkony, ale od většiny kluků očekáváme víc. Věříme, že v dalších zápasech předvedeme lepší hru.“

Neděle 10. dubna

B-tým

SK Slavia Praha vs. Benešov 2:1 (1:0)
Sestava: Sirotník – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Šubert (64. Mohammed), Nikl, Kopáček (75. Samer) – Beran – Biegon, Usor Moses (64. Zeronik)
Góly: 41. a 90. Beran

Také v neděli bylo na Xaverově rušno. Slávistické béčko se dostalo do vedení těsně před poločasem, kdy se z nařízené penalty trefil Štěpán Beran a do šaten šli veselejší domácí. Avšak netrvalo dlouho a Benešovu se podařilo vyrovnat v 51. minutě. Zápas poté ovlivnila červená karta na straně hostů. Početní výhodu se sešívaným dlouho nedařilo využít. V poslední minutě zápasu ale byl nařízen druhý pokutový kop. Míč si opět postavil na bílý puntík Štěpán Beran. Ani tentokrát se nemýlil a vystřelil Slavii těsnou výhru 2:1. Na příští utkání zavítají sešívaní do západočeského Sokolova, kam se vydají v sobotu 16. dubna.

U18

Benešov U19 vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:0)
Sestava: Rezek – Piták (60. Herák), Mervard, Fiker, Parpel (46. Kopecký) – Vajgl, Zelenka (68. Zima), Wesolowsky (60. Jan Jinoch) – Josef Jinoch, Bouchner (68. Steklý), Atsuta
Góly: 71. Jan Jinoch

Dalším zápasem nedělního trojnásobného duelu Slavie proti Benešovu byl zápas sešívané osmnáctky. Domácí šli do vedení po dvaceti minutách a s jednobrankovým náskokem odcházeli i do šaten. Po změně stran se slávisté hnali za vyrovnáním. To zařídil v 71. minutě střídající Jan Jinoch a určil také konečné skóre zápasu. O další body budou sešívaní bojovat v pátek 15. dubna doma proti Sokolovu.

U16

Benešov U17 vs. SK Slavia Praha 0:11 (0:4)
Sestava: Jovanoski – Boledovič, Zima, Zamazal, Podroužek (46. Steklý) – Regal, Pech, Zelingr – Jan Jinoch (46. Schwan), Pikolon (46. Herák), Teterya (46. Mikulanda)
Góly: 2. a 49. Boledovič, 8. Zima, 19. Zelingr, 32. Pikolon, 52. a 80. Steklý, 54. Mikulanda, 61. Pech, 73. Zamazal, 87. Schwan

Kategorie U16 zažila proti Benešovu zcela odlišný zápas. Už v 8. minutě vedla o dvě branky po střelách Tobiase Boledoviče a Tomáše Zimy. Do poločasu navýšil vedení ještě Jakub Zelingr a Samuel Pikolon. S pohodlným vedením v zádech hosté vyměnili o pauze čtyři hráče, ale střelecká chuť sešívaných neustala, ba naopak. Tobias Boledovič se trefil podruhé ve 49. minutě. Síť rozvlnil také Miroslav Steklý a třetí gól Slavie během šesti minut přidal v 54. minutě David Mikulanda. Ani to nebylo ale vše. Do střelecké listiny se ještě zapsali Dominik Pech, Denis Zamazal, podruhé dnes Miroslav Steklý a Dominik Schwan. Podtrženo sečteno, 0:11. O pokračování této gólové fazóny budou červenobílí bojovat v pátek 15. dubna proti Sokolovu.

U15

SK Slavia Praha vs. Slavoj Vyšehrad 6:0 (3:0)
Sestava: Dostalík – Hubička, Ferenc, Kočvara, Kotrba, Jelínek, Korenc, Kubů (41. Naskos), Filippov, Kumpan, Kolařík
Góly: 2x Kolařík, 4x Kotrba

Eden byl v neděli svědkem dvojzápasu proti Slavoji Vyšehrad. První na hřiště nastoupila patnáctka. Celý zápas se nesl ve znamení dvoj jmen. Josef Kolařík dvěma zásahy a jedním zápisem Matěj Kotrba se postarali o poločasové vedení Slavie 3:0. Stejným skóre skončilo také druhé dějství, kdy svůj poločasový hattrick zkompletoval Matěj Kotrba. Slavia si tak upevnila vedení v soutěži a dalším soupeřem pro ni bude v pátek 15. dubna Dynamo České Budějovice.

U14

SK Slavia Praha vs. Slavoj Vyšehrad 9:0 (3:0)
Sestava: Dřevíkovský – Brázda (41. Skokan), Janota, Kovář (41. Klepáč), Motyčka, Švach, Horváth, Pastyřík, Vrňata (41. Chaluš), Červenka, Korpas
Góly: 5x Vrňata, Korpas, Motyčka, Skokan, Horváth

Po svých starších spoluhráčích nastoupily na trávník kategorie U14. Domácí jako by chtěli předčit představení svých kolegů a pálili ještě efektivněji. Do poločasu se prosadili Jakub Vrňata, Martin Korpas a Filip Motyčka. Po změně stran se utrhl ze řetězu Jakub Vrňata, který skóroval ještě čtyřikrát. Doplnili ho svými zásahy i spoluhráči, konkrétně Vítek Skokan a Patrik Horváth, kteří upravili na konečných 9:0 pro sešívané. Starší žáci pojedou na další zápas společně se svými spoluhráči 15. dubna do Českých Budějovic.

U13

SK Slavia Praha - Sigma Olomouc 4:4 (2:2)
Sestava: Šiška - Barčot, Jelínek, Mašek, Ilinčič, Chadima, Kubeš, Filip, Svoboda, Baroš, Hegar (Kupera, Mirzoev, Zadorozhniy, Všetečka)
Góly: 2x Mirzoev, Ilinčič, Filip

Utkání jako na houpačce odehrála slávistická U13. Nejdřív sešívaní vedli 2:0, následně se stav utkání otočil na 2:4 a nakonec slávisté mohli ještě strhnout vedení na svou stranu. Do momentu zranění slávistického Svobody, kterého musela odvézt dokonce sanitka s natrženou hlavou, byl výkon sešívaných velmi dobrý. Po této situaci bohužel začali dělat velké množství nevynucených chyb a ztrát. Utkání nakonec skončilo remízou 4:4.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články