Historie nás motivuje. Jdeme si za svým snem | SK Slavia Praha
Více

Historie nás motivuje. Jdeme si za svým snem

Kapitán sešívaných Jan Bořil na tiskové konferenci před čtvrtečním odvetným utkáním s Arsenalem hovořil o prvním souboji, možnosti vyrovnat slávistické semifinále Poháru UEFA z roku 1996, nabitém programu i možných penaltách.

Jaká jsou očekávání před čtvrteční odvetou proti Arsenalu?
„Těšíme se strašně moc. Hraje se o hodně, o semifinále Evropské ligy. Přivezli jsme si dobrý výsledek, ale to neznamená, že ho budeme jen bránit. Chceme hrát aktivně, pevně věřím, že nějaký gól dáme.“

Jak se vám v obraně kooperovalo s Tomášem Holešem, který byl posunut na pozici stopera a v nastaveném čase vyrovnal na 1:1?
„Byl jsem hlavně rád, že nemusím na stopera já (smích). Protože naposledy to tam pro mě nevyznělo moc dobře. Mně se hraje dobře s každým naším hráčem a Holi je výjimečný v tom, že může nastoupit kdekoliv. Na Arsenalu to potvrdil, zahrál skvěle a dal tam i gól, klobouk dolů před ním. Jsem zvědavý, jak si v odvetě všichni povedeme.“

V průběhu prvního zápasu bylo vidět, jak se se spoluhráči radíte, co jste řešili?
„Už o poločase jsme se domlouvali, že bychom změnili naše rozestavení, protože nám z toho docela dost unikali. S klukama jsme se bavili, zda nepřejít do diamantu, systému 4-5-1, nebo 4-2-3-1."

V utkání jste měl i jednu velkou šanci, co chybělo, aby z ní byl gól?
„Dostal jsem se ke střele, ale bohužel jsem to nedal. Bohudík jsem alespoň trefil zařízení, to mi totiž trenéři neustále opakují, abych alespoň trefil branku. To se mi podařilo, ale gól z toho nebyl... Doufám, že jsem si ho schoval na čtvrtek a gól bude postupový."

Motivuje vás i historie a semifinále Poháru UEFA, kam se Slavia dostala v roce 1996?
„Určitě nás to motivuje, jinak bychom tady nebyli. My chceme postoupit, když to přeženu, tak až do finále. Hrajeme o další trofej, to nás posouvá dopředu. Máme před sebou hodně zápasů a jsme stále ve hře ve třech soutěžích. My chceme všude dojít až na vrchol, to je náš cíl."

Máte v hlavě, že můžete zopakovat obrovský úspěch svých předchůdců?
„Vnímáme to, jdeme si za svým snem. Chceme postoupit co nejdál, po dlouhé době by se zase hrálo semifinále evropského poháru. Víme, o co hrajeme, ve čtvrtek tam necháme úplně všechno."

Zápasy jdou v rychlém sledu, byly čtyři dny na odpočinek po derby se Spartou dostačující? Jaké je vaše fyzické a psychické rozpoložení?
„Samozřejmě je znát, že v nohách máme hodně zápasů. Čtyři dny nám dodaly trochu času na regeneraci. Naši maséři a fyzioterapeuti jedou na plné obrátky. Snaží se nám pomoct, co to jde. Myslím si, že jsme připraveni, že budeme na ten zápas připraveni, jako jsme byli na Arsenalu, nebo jako proti Spartě v derby. My se na to nechceme vymlouvat, víme, že nás čeká těžký zápas. Myslím si, že to má takhle každý, kdo hraje podobné zápasy."

Kdyby o postupujícím musely rozhodnout penalty, věřil byste si na ni?
„Kdyby nikdo jiný nezbýval, tak asi ano (smích). Šel bych asi jako pátý, jako první určitě ne. Kdyby se pokračovalo, tak už by mi nic jiného nezbylo (smích).“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články