Hlavní cíle? Dostat se do A-týmu | SK Slavia Praha
Více

Hlavní cíle? Dostat se do A-týmu

Své nové profesionální smlouvy se Slavií podepsali mladíci z akademie, které jsme v podzimní části sezony mohli zaznamenat v kádru A-týmu. Matěj Jurásek, Tomáš Rigo a Denis Alijagič.

„Tito hráči dlouhodobě ukazují velký potenciál, pracovitost a vůli se zlepšovat, což potvrdili i v trénincích s A-týmem. S realizačním týmem a sportovním vedením jsme se shodli, že zapadají do herního stylu Slavie,“ říká manažer mládeže Petr Hurych.

A jak se na další roky v sešívaném dresu těší samotní hráči? „Jsem rád, že jsem dostal další důvěru. Už mám i nějaké starty za A-tým a budu rád, když si budu moct připsat další,“ těší Matěje Juráska, který debutoval v sestavě prvního týmu na podzim proti Opavě a také nastoupil v základní sestavě proti Brnu.

Stejně smýšlí i slovenský záložník Tomáš Rigo, který si v letošní sezoně připsal svůj první start v závěru utkání v Leverkusenu. „Jsem rád, že jsme podepsali na čtyři a půl roku. Budu se snažit nasbírat další zkušenosti a starty v lize. Můj cíl je zapracovat se do prvního týmu a hlavně se tam udržet,“ hlásí.

Své dojmy prozradil i mládežnický reprezentant Bosny a Hercegoviny Denis Alijagič. „Je to důkaz, že mi Slavia věří. A pro mě je to odměna za to, jak jsem trénoval a za následné předvedené výkony. Je to pro mě velká motivace do další práce. Nejbližší cíl, pokud začne na jaře soutěž B-týmu, je odvádět co nejlepší výkony a pomoci našemu týmu stoupat tabulkou nahoru, kam patříme. Postupem času bych se chtěl prosadit buď někde na hostování a následně se vrátit do A-týmu Slavie, nebo se rovnou usadit v áčku a třeba napodobit Abdallaha Simu," zakončil Alijagič.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články