Hráči A-týmu v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Hráči A-týmu v reprezentacích

PRAHA - Jako tradičně vyslala Slavia několik hráčů do výběrů národních týmů. V dresu A-týmu České republiky nastoupila hned čtveřice hráčů. Za slovenský tým U21 hrál s kapitánskou páskou Jakub Hromada, dalšími reprezentanty byli Ruslan Rotaň a Michael Ngadeu.
Nominace do českého národního A-týmu k zápasům proti Německu a Severnímu Irsku se dočkali Jan Bořil, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal a Josef Hušbauer. První dva odehráli v obou utkání celých 90 minut, Jaromír Zmrhal nastoupil do závěrečných minut duelu s Německem, v severoirském Belfastu se pak dostal Josef Hušbauer na hřiště v 55. minutě.

V týmu U21 České republiky naskočil Daniel Trubač na první poločas přípravného duelu proti Turecku, proti Bělorusku v kvalifikačním duelu přišel do hry na posledních deset minut.

Povedený vstup do kvalifikace na ME U21 má za sebou Slovensko, které odehrálo zápasy proti Severnímu Irsku a Estonsku. Oba duely skončily výhrou Slovenska, které táhl za výhrou s kapitánskou páskou Jakub Hromada.

Dalšího kapitána v národním týmu má Slavia v Ruslanu Rotaňovi, který vedl ukrajinský celek s páskou k výhře 2:0 nad Tureckem. Do druhého utkání zasáhl z lavičky, na prohře Ukrajiny 0:2 na půdě dalekého Islandu už ale nic nezměnil.

Ve dvojzápasu Kamerunu s Nigérií zasáhl Michael Ngadeu pouze do prvního střetnutí, do druhého utkání nemohl kvůli žlutým kartám nastoupit. Na hřišti odehrál plných 90 minut, jeho celek ale prohrál 0:4.

V kvalifikaci na AFC Asian Cup 2019 se utkal Turkmenistán, v jehož dresu nastoupil Ruslan Mingazov, se Singapurem. Utkání skončilo 1:1. 

Velký přehled hráčů Slavie v reprezentacích včetně velkého rozhovoru s čerstvým reprezentantem Janem Bořilem najdete v magazínu Poločas k zápasu s Maccabi Tel Aviv.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články