Hráči na hostování: Alijagič s Višinským přispěli k vítězství Vlašimi | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Alijagič s Višinským přispěli k vítězství Vlašimi

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): V utkání na hřišti ostravského Baníku naskočil na závěrečných čtrnáct minut, aby hostům pomohl zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre. Jeden z pardubických hrdinů minulého ligového kola se ale tentokrát neprosadil, v jediné velké šanci těsně nedosáhl na letící balon a neodvrátil tak vítězství Baníku 3:1.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Talentovaný středopolař odehrál proti Ostravanům na pozici defenzivního záložníka celý zápas, na trávníku byl hodně aktivní, i přes veškerou snahu ale silnému Baníku spolu se spoluhráči vzdorovat nedokázal.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Do druhého utkání v řadě naskočil v základní sestavě stále teprve dvacetiletý gólman Slavie. Proti silné domácí ofenzivě se několikrát zaskvěl, skvěle si poradil s hlavičkou Potočného i zakončením Sora. Ani při veškeré snaze ale nestačil na zakončení Klímy, Tetoura a Azeveda a Pardubice tak z Ostravy odjely bez bodu.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Díky dohodě klubů mohl šestadvacetiletý obránce nastoupit v zápase proti Slavii, kterou se pokusil zastavit ve stoperské dvojici spolu s Markem Suchým. V utkání se ale Středočechům příliš nedařilo, v prvním poločase inkasovali po chybě Šedy a celou druhou pětačtyřicetiminutovku hráli bez vyloučeného Smrže. V závěru druhé půle navíc domácím obráncům utekl Ivan Schranz a Mladá Boleslav tak padla po výsledku 0:2.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Na hřišti posledních Teplic odehrál zkušený křídelník přes osmdesát minut hry, jabloneckým se ale v zápase nepodařilo naplnit roli favorita a s domácími padli těsně 0:1. Tomáš Malínský sice podal aktivní výkon, do ofenzivy se ale tentokrát příliš neprosadil a v závěru utkání byl střídán čerstvým Surzynem.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): V těžkém zápase s aktuálně první Plzní strávil mladý křídelník na trávníku téměř hodinu hry. Svoje gólové trápení ale rychlonohý útočník opět prolomit nedokázal, ani proti Západočechům neskóroval a stále čeká na svoji první ligovou branku v libereckém dresu. Zápas s Plzní nakonec skončil těsnou výhrou Viktorie 1:0.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Ve skvělém světle se zatím ukazuje mladý útočník Slavie, který je považován za velký příslib do budoucna. Mládežnický reprezentant Bosny a Hercegoviny vstřelil ve víkendovém zápase proti Líšni už svůj třetí gól ve čtvrtém zápase a pomohl domácím k vysokému vítězství 4:1.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý obránce strávil proti brněnskému soupeři na hřišti přes sedmdesát minut, ve kterých spolehlivým a aktivním výkonem v defenzivě i útočné fázi významně přispěl k jasnému vítězství Středočechů.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve devatenáctiletý střední záložník a pilíř vlašimské sestavy odehrál, tak jako tradičně, celých devadesát minut. Proti Líšni se opět prezentoval nadstandardním výkonem, ve středočeském klubu zatím potvrzuje svůj velký talent.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do utkání naskočil z lavičky trochu netradičně už ve 14. minutě za zraněného Broukala, nelehkou situaci ale zvládl a důslednou prací v defenzivě pomohl Vlašimi k důležitým třem bodům.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý slovenský středopolař odehrál proti Brňanům přes hodinu hry, na trávníku podal spolehlivý výkon a pomohl tak k herní převaze domácího celku.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve osmnáctiletý ofenzivní hráč odehrál proti Líšni skvělé utkání. Ve 41. minutě po krásné individuální akci vsítil první gól domácích i svůj první gól v sezoně a nastartoval tak Vlašim k obratu skóre z 0:1 na 4:1.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Obranné stálici jihlavské stoperské dvojice se tentokrát příliš nedařilo, stejně jako celé Vysočině, která na hřišti brněnské Zbrojovky padla jasně 0:4. Dvacetiletý kmenový hráč Slavie se navíc provinil i žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl v 89. minutě.



Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články