Hráči na hostování: Baluta s Hromadou slaví další výhru | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Baluta s Hromadou slaví další výhru

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování se dozvíte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunský záložník odehrál v domácím zápase proti Bohemians téměř celé utkání a tradičně aktivním výkonem přispěl domácím k jasnému vítězství 3:1. Hned v úvodu pálil z dobré pozice, na hostujícího Le Gianga ale nevyzrál. Na gólmanovi Bohemians ztroskotal i podruhé, kdy, už za stavu 2:1 pro domácí, mířil pod břevno hostující brány. V úvodu druhého poločasu našel precizním pasem unikajícího Malinského, který následně přihrál Kuchtovi na třetí a poslední gól Liberce.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Na trávník naskočil v 68. minutě za ukrajinského záložníka Alibekova a spolehlivým výkonem ve středu hřiště pomohl Severočechům udržet dvoubrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Šestadvacetiletý záložník odehrál celé utkání na hřišti Baníku Ostrava a pomohl Jablonci vyválčit z náročného zápasu cenný bod za remízu 1:1. Na ofenzivní výlety do vápna soupeře se tentokrát příliš nevydával a vypomáhal spoluhráčům spíše na vlastní polovině hřiště. Gólovou asistenci si ale mohl připsat v 76. minutě, kdy jeho centr nalezl hlavu Jakuba Jugase, kterého však na poslední chvíli vychytal domácí Laštůvka. 

Jakub Jugas (FK Jablonec): Na hřišti Ostravy nastoupil po boku Plechatého ve stoperské dvojici Jablonce. V zadních řadách Severočechů podal tradičně spolehlivý výkon, až na zaváhání v polovině první půle, kdy neodvrátil dlouhý nákop domácích a unikajícího Šašinku musel následně pohotovým zákrokem zastavovat brankář Jablonce Hrubý. Urostlý stoper měl na hlavě i rozhodnutí remízového zápasu, v 76. minutě však jeho hlavičku dokázal na brankové čáře zastavit domácí gólman Laštůvka.

Jaroslav Zelený (FK Mladá Boleslav): Zkušený bek nastoupil do zápasu proti Slovácku na své tradiční pozici levého obránce. V remízovém utkání podal spolehlivý výkon do defenzivy, jako jednomu z mála hráčů na hřišti se mu ale dařilo i do ofenzivy. Krátce po začátku utkání vyslal precizním pasem do úniku Budínského, který však svoji šanci neproměnil. Skórovat mohl sedmadvacetiletý bek i sám, zastavil jej však vybíhající Trmal a utkání tak nakonec skončilo bezbrankovou remízou.

Premier League

Tomáš Souček (West Ham United): Do utkání proti dosud neporaženému Liverpoolu nastoupil na pozici středního záložníka, na hřišti však tradičně operoval jak v ofenzivě, tak i defenzivě. V prvním poločase patřil k nejlepším hráčům na trávníku a ve vzdušných soubojích před vlastní bránou i ve vápně soupeře zcela dominoval. West Hamu tak výrazně pomohl ke skvělému poločasovému výsledku 1:1, ve 47. minutě však musel ze zápasu odstoupit kvůli zranění a kladiváři nakonec padli s vedoucím týmem tabulky těsně 2:3.

2. Bundesliga

Josef Hušbauer (Dynamo Drážďany): Do domácího utkání proti Bochumi nastoupil devětadvacetiletý záložník v 86. minutě za stavu 1:1 s cílem rozhodnout zápas ve prospěch Dynama. Drážďany však ve zbývajících minutách rozhodující branku vstřelit nedokázaly, v poslední minutě nastavení naopak udeřila Bochum a rozhodla zápas ve svůj prospěch.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články