Hráči na hostování: Balutova trefa na body nestačila | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Balutova trefa na body nestačila

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování se dozvíte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): V utkání na hřišti Slovácka odehrál celý zápas a vsítil jedinou braku svého týmu, která však porážku Liberce neodvrátila. Do statistik se rumunský záložník zapsal ve 43. minutě, kdy dorazil do odkryté branky domácích povedenou ránu Petara Musy. V průběhu druhého poločasu přihrál i na vyrovnávací gól Liberce, míč si však zpracoval rukou a po konzultaci s VARem nebyla branka uznána. Severočeši tak nakonec prohráli se Slováckem 1:3.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Mladý chorvatský útočník potvrdil svoji zlepšující se formu a na hřišti Slovácka patřil k nejaktivnějším hráčům hostů. Poprvé se výrazně blýskl těsně před koncem první půle, kdy po jeho umístěné střele skóroval dorážející Alex Baluta. Záblesk geniality předvedl talentovaný forvard v 59. minutě, kdy krásnou a prudkou technickou ranou mířící zpoza vápna přesně k pravé tyči rozvlnil síť za Trmalovými zády. Branka však nakonec nebyla uznána kvůli hře rukou přihrávajícího Alexe Baluty. Ve zbytku utkání už se Petar Musa prosadit nedokázal a Liberec tak odcestoval ze Slovácka bez bodu.

Jan Kuchta (FC Slovan Liberec): Do utkání na jihu Moravy naskočil v 72. minutě s cílem dotáhnout hosty k vyrovnání nepříznivého stavu, příliš se ale neprosadil a vítězství Slovácka nakonec nezabránil.

Marko Alvir (1. FK Příbram): Proti Olomouci se chorvatský záložník prezentoval aktivním výkonem a jako už tradičně patřil k nejlepším hráčům svého týmu. Poprvé na sebe upozornil v průběhu první půle, kdy ale po centru Zemana pálil pouze do clonícího obránce hostů. Otevřít skóre mohl talentovaný křídelník i o něco později, jeho umístěný přímý kop však dokázal Reichl vytěsnit mimo tři tyče. V dalším průběhu zápasu se už ofenziva Příbrami i přes značnou převahu nedokázala prosadit a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905): Zkušený obránce nastoupil s klokany na hřišti posledního Dynama, v utkání se mu ale stejně jako celé obraně příliš nedařilo. Bohemians nakonec inkasovali celkem tři branky a z jihu Čech si odvezli porážku 2:3.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): V zápase proti Žižkovu čelil čtyřem střelám na bránu, ze kterých jednou inkasoval a těsné porážce svého týmu 1:0 zabránit nedokázal.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na hřišti strávil celý zápas, gólově se ale prosadit nedokázal a prohru Vyšehradu neodvrátil.

Jan Vejvar, Vojtěch Mareš (FK Slavoj Vyšehrad): Do utkání na hřišti Viktorie naskočili oba talentovaní mladíci v 79. minutě s cílem zvrátit nepříznivý vývoj utkání, to se jim ale nepodařilo a Vyšehrad prohrál těsně 1:0.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Na hřišti Líšně strávil mladý záložník celé utkání a spolehlivým výkonem ve středu hřiště pomohl svému týmu k hladkému vítězství 3:1.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články