Hráči na hostování: Branky van Burena a Musy, Stejskal vychytal výhru | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Branky van Burena a Musy, Stejskal vychytal výhru

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Zkušený útočník o víkendu zazářil, proti Hradci Králové vstřelil svojí třetí branku v sezoně a výraznou měrou se podílel na konečné remíze 2:2. Do sítě votroků poslal míč v nastavení prvního poločasu, kdy přesně tečoval Havlem prodloužený centr od rohového praporku.

Michal Beran (Bohemians 1905): Do utkání se Zlínem nastoupil ve 42. minutě jako náhrada za zraněného Chramostu. Ve zbytku utkání se sice do ofenzivy výrazněji neprosadil, svojí aktivitou ale pomohl udržet těsné vedení klokanů 1:0 až do závěrečného hvizdu.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Urostlému stoperovi se po návratu na trávníky daří, proti Baníku opět nastoupil v základní sestavě sklářů a spolehlivým výkonem v defenzivě pomohl Severočechům k extrémně důležitému vítězství 4:2.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): I nigerijský křídelník nastoupil do duelu mezi Baníkem a Teplicemi v základní sestavě. Na hřišti tradičně hýřil aktivitou a do vápna soupeře vyslal několik nebezpečných centrů, na rozdíl od utkání v Mladé Boleslavi si ale tentokrát žádnou asistenci nepřipsal a v 63. minutě byl střídán čerstvým Boulou.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Třicetiletý záložník odehrál na hřišti Karviné přes sedmdesát minut hry. Jablonec byl v utkání celkově aktivnější, sešívaný záložník se po startu druhé půle blýskl nebezpečnou přihrávkou do vápna, vedení však na svou stranu strhli domácí a Jan Malínský byl v 76. minutě nahrazen Černákem. Zelenobílým se v posledních minutách nakonec podařilo alespoň vyrovnat a utkání skončilo 1:1.

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Pětadvacetiletý brankář odchytal zápas proti Mladé Boleslavi, ve kterém čelil celkem třem střelám mezi tři tyče. Jedinou branku inkasoval po dalekonosné ráně Matějovského, která zaplula nechytatelně k levé tyči. Domácí však nakonec využili svoji převahu, utkání otočili a zvítězili těsně 2:1.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Talentovaný útočník nastoupil hned do prvního jarního zápasu Severočechů v základní sestavě. V zápase se dostal do několika zajímavých příležitostí, ani jednou se mu však nepodařilo vměstnat míč mezi tři tyče domácí brány. V 56. minutě byl na trávníku nahrazen Rabušicem, utkání nakonec skončilo vítězstvím ševců 2:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): V duelu se Zlínem odehrál závěrečných deset minut, s nepříznivým výsledkem se mu ale během krátkého pobytu na hřišti už nic udělat nepodařilo.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník prožívá skvělé období, o víkendu se prosadil už potřetí v řadě. Proti Portimonense skóroval ve 40. minutě, kdy si ve vápně odskočil na přihrávku z pravé strany a přízemní ranou překonal gólmana soupeře. Díky v této sezoně už osmé trefě kmenového hráče sešívaných hosté nakonec remizovali s devátým týmem ligové tabulky 1:1.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články