Hráči na hostování: Další gól pro Červa, Musa pálil do tyče | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Další gól pro Červa, Musa pálil do tyče

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Chorvatský útočník odehrál téměř hodinu v domácím utkání proti Lipsku. Ve své největší příležitosti se ocitl ve 34. minutě, kdy ale míč z dobré pozice poslal pouze do levé tyče. Střídán byl za nepříznivého stavu 0:1, Union ale v závěru zvládl utkání otočit a zvítězit nad silným soupeřem 2:1.

FORTUNA:LIGA

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Mladý bek či krajní záložník naskočil do malého pražského derby proti Spartě v 72. minutě za stavu 1:2. Spolu se spoluhráči dokázal hosty dostat pod tlak, vyrovnávací branka Bohemians ale nebyla uznána a dovést utkání k remíze se tak Klokanům nepodařilo.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Talentovaný středopolař naskočil do utkání na hřišti Brna ve 46. minutě, kdy Slezané prohrávali se Zbrojovkou už 0:2. Sešívaný záložník i přes svoji aktivitu nedokázal hostům pomoci zvrátit nepříznivý vývoj a Opava nakonec podlehla domácím vysoko 1:4.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Šestadvacetiletý univerzál nastoupil při zranění Jakuba Jugase do utkání na hřišti Zlína na pozici levého stopera. Na trávníku působil jistým dojmem a jedinou kaňkou na jeho výkonu v bezbrankovém zápase byla devátá žlutá karta v sezoně, kterou od rozhodčího uviděl ve 35. minutě.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Nadějný křídelník nastoupil proti ševcům v základní sestavě, v ofenzivě se ale výrazněji neprosadil a po hodině hry byl střídán Faškem.

Nehráli:

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905), Jaroslav Zelený (FK Jablonec), Tomáš Malínský, Laco Takács (oba FK Mladá Boleslav), Jakub Jugas, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stabilní člen základní sestavy Středočechů odehrál pošesté v řadě celé utkání, tentokrát však musel se svými spoluhráči skousnut těsnou porážku 0:1 na hřišti jedenáctého Táborska. Vlašimi patří kolo před koncem šestá příčka s dvoubodovou ztrátou na páté Ústí nad Labem.

Matěj Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Proti Táborsku odehrál nadějný křídelník 76 minut, během kterých se ale nedokázal v ofenzivě výrazněji prosadit a v závěru duelu byl střídám Kozlem.

Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý gólman naskočil do zápasu s Táborskem ve 46. minutě, kdy za stavu 0:1 vystřídal indisponovaného Řeháka. Ve zbytku utkání svůj tým podržel a neinkasoval, jeho spoluhráči se ale na druhé straně hřiště gólově neprosadili a zápas tak skončil těsným vítězstvím domácích.

Lukáš Červ (Vysočina Jihlava): Mladý záložník i na konci sezony pokračuje ve svých skvělých výkonech. I přes to, že do utkání s Vyšehradem nenastoupil od začátku a na trávník naskočil až v 56. minutě, dokázal se gólově prosadit a přispěl tak k remíze 2:2. Svoji čtvrtou branku v posledních šesti utkáních vsítil pět minut před koncem základní hrací doby, kdy si naběhl na centrovaný míč z přímého kopu a propálil Otáhala.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Opora jihlavské obrany odehrála i proti Vyšehradu celé utkání, v defenzivě odvedla standardně spolehlivou práci a přispěla tak k zisku bodu za konečnou remízu.

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): V domácím zápase s Jihlavou čelil třem střelám hostů, ze kterých dvakrát inkasoval a Vyšehrad remizoval s Vysočinou 2:2.

Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad): Do utkání proti Vysočině naskočil v 53. minutě a ve zbytku duelu pomohl domácím zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre z 0:1 na konečných 2:2.

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): Třiadvacetiletý útočník se dostal na trávník deset minut před závěrečným hvizdem s cílem strhnout vítězství na stranu domácích, gólově se ale neprosadil a utkání tak skončilo dělbou bodů.

Nehráli:

Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov), Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články