Hráči na hostování: Debut Daniela Koska a návrat Micka van Burena | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Debut Daniela Koska a návrat Micka van Burena

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Slovenský středopolař předvedl na hřišti Teplic kvalitní výkon a výrazně tak pomohl koronavirem oslabené sestavě Severočechů k cennému vítězství. Jedinou kaňkou na výkonu kmenového hráče sešívaných byla situace z 60. minuty, kdy zahrál ve vápně rukou a byla pískána penalta pro domácí. Při ní ale selhal Řezníček, a i díky tomu Liberec nakonec zvítězil těsně 2:1.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený stoper odehrál v Teplicích celé utkání, ve kterém předvedl na pozici stopera velmi spolehlivý výkon a značně přispěl tak ke konečnému vítězství svého celku.

Daniel Kosek (FC Slovan Liberec): Mladý levý bek či záložník si po středeční premiére v evropských pohárech připsal debut za Slovan i v české nejvyšší soutěži. Na trávníku vydržel celých devadesát minut a značnou měrou přispěl týmu k zisku tří bodů do vyrovnané ligové tabulky.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý ofenzivní univerzál odehrál na hrotu útoku téměř celé utkání a svoji neustálou aktivitou značně zaměstnával obranu Sklářů v celém zápase. Gólově se tentokrát neprosadil, v nataveném čase byl ale ve velké šanci faulován Vondráškem, který za svůj zákrok obdržel červenou kartu.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Holandský útočník naskočil v základní sestavě do utkání proti Zlínu, na trávníku v soutěžním zápase se i kvůli delšímu zranění objevil poprvé od poloviny února. Delší herní pauza na něm přeci jen byla znát, v ofenzivě se příliš neprosadil, i přes veškerou snahu se neprobojoval do vyložených šancí a těsné porážce 1:2 zabránit nedokázal.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Do utkání se Zbrojovkou nastoupil v 63. minutě s cílem pomoci srovnat nepříznivě se vyvíjející skóre, změnit obraz hry se mu ale nepodařilo a Jablonečtí tak nakonec svému soupeři těsně podlehli.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad): Do utkání proti Táborsku naskočil v 72. minutě hry za stavu 0:2, nepříznivě se vyvíjející skóre se mu ale nepodařilo zvrátit ve prospěch Pražanů a ani tentokrát tak Slavoj žádné body do ligové tabulky nezískal.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Na hřišti Dukly odehrál talentovaný střední záložník celý zápas, ve kterém hráči Vysočiny remizovali s favorizovanými Pražany 3:3. V největší šanci se Lukáš Červ ocitl v 39. minutě, kdy po zisku balonu upaloval vstříc soupeřově bráně, po šikovné zasekávačce však poslal míč pouze do vybíhajícího gólmana Rady.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Na Julisce odehrál na pozici stopera taktéž celý zápas, i přes spolehlivý výkon ale nezabránil silnému soupeři vsítit tři branky a hráči Jihlavy si tak odvezli z hřiště Dukly cenný bod za remízu.

Vojtěch Šilhan (FK Ústí nad Labem): Do utkání proti Žižkovu naskočil v 81. minutě za nerozhodného stavu 1:1. Hned minutu poté, co naskočil na trávník Severočeši vstřelili branku na 2:1 a tento stav dokázali udržet až do závěrečného hvizdu.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články