Hráči na hostování: debuty Hellebranda a Malínského | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: debuty Hellebranda a Malínského

Jak se v uplynulém ligovém kole a středečních dohrávkách dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Talentovaný záložník odehrál na pozici ofenzivního tvůrce hry kompletní zápasy proti Zlínu a ve středu v dohrávce 13. kola proti Spartě. V sobotním utkání s Moravany se mohl gólově prosadit, už v sedmé minutě ale poslal svoji ránu z hranice vápna pouze do břevna soupeřovy brány. I ve zbytku utkání byl hodně aktivní a rozdával přesné balony, ani jeden z celků však gól nevstřelil a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Proti Spartě mladý středopolař také předvedl dobrý výkon a hned v osmé minutě mohl skórovat, jeho ránu z dobré pozice však na poslední chvíli zblokoval Hancko. Nedlouho poté vyslal kmenový hráč Slavie přesný pas na Holíka, který ale v dobré pozici minul. I ve zbytku utkání táhl Patrik Hellebrand většinu akcí Opavy, branku se však domácím vstřelit nepodařilo a svému soupeři nakonec podlehli 0:3.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce se během podzimu pevně usídlil na postu levého stopera, kde také nastoupil i v prvním zápase jarní části sezony. Proti Teplicím odehrál, stejně tak celý jablonecký tým, skvělé utkání, ve kterém soupeři nedovolil ani jednou skórovat a pomohl Severočechům k vysokému vítězství 5:0.

Jakub Jugas: (FC Slovan Liberec): Urostlý stoper odehrál celé domácí utkání proti Bohemians 1905, ve kterém řídil pětičlennou obranu Severočechů. Předvedl tradičně obětavý výkon a soupeři dovolil vstřelit pouze jednu branku, utkání nakonec skončilo remízou 1:1.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): První zápas po návratu na sever Čech odehrál šestadvacetiletý obránce ve středu zálohy, kde plnil zejména roli defenzivního štítu. Na ne zcela obvyklé pozici si vedl velmi dobře a zastavil několik nebezpečných útoků soupeře, týmu nakonec pomohl k zisku bodu za konečnou remízu.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Devětadvacetiletý záložník naskočil do utkání proti Zbrojovce Brno v 62. minutě za stavu 1:1. Aktivním výkonem se snažil zvrátit výsledek na stranu domácích, což se mu ale nepodařilo a zápas skončil dělbou bodů. Další starty za Středočechy sešívaný křídelník bohužel v nejbližších týdnech nepřidá, na tréninku totiž utrpěl zlomeninu malíčku, se kterou se následně podrobil operaci.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články