Hráči na hostování: Dva góly Višinského, činil se i Alijagič | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva góly Višinského, činil se i Alijagič

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): Na trávník v Uherském Hradišti naskočil mladý záložník ve 28. minutě, kdy za stavu 2:0 pro domácí nahradil v sestavě Pardubic Černého. I díky aktivitě kmenového hráče sešívaných snížili hosté skóre na rozdíl jediné branky, k vyrovnání ale jejich snaha nevedla a domů se tak vrací s prázdnou.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Stále teprve dvacetiletý defenzivně laděný záložník naskočil na hřiště Slovácka v 68. minutě s cílem pomoci Pardubicím otočit nepříznivé skóre, recept na obranu domácích ale reprezentant české U21 pomoci najít nedokázal a neodvrátil tak těsnou porážku Pardubic.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Proti Slovácku čelil talentovaný gólman třem střeleckým pokusům, za jeho zády skončily dva míče. Nejprve inkasoval po rohovém kopu zásluhou Daníčka, o několik minut později jej pak efektně přeloboval Petržela. Zaskvěl se naopak ve 35. minutě, kdy se vytáhl proti nebezpečné hlavičce Jurečky.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): Proti Spartě nastoupil dvaadvacetiletý záložník v základní sestavě, na letenském trávníku strávil více než osmdesát minut. Proti silnému soupeři to měl hodně těžké, Dynamo po většinu zápasu hrálo bez balonu a kmenový hráč Slavie se tak těžko dostával ke své silné stránce, držení míče a dirigování hry rozdáváním přesných pasů. O ohrožení domácí branky se navíc hosté pokusili až ve druhém poločase, ke střeleckému pokusu mezi tři tyče se neprobojovali a utkání tak nakonec skončilo těsným vítězstvím Sparty 1:0.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Při porážce 0:1 na hřišti Baníku strávil zkušený obránce na trávníku celé utkání, do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl v nastaveném čase druhého poločasu. V zápase vyslal boleslavský stoper i dvě nebezpečné střely zpoza vápna, ani jedna se ale neujala a Středočeši tak odjeli z Ostravy bez bodu.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Do utkání na hřišti Sigmy naskočil zkušený křídelník za stavu 2:0 pro domácí, jednoznačným cílem tak bylo pomoci otočit nepříznivé skóre. Ani po příchodu třicetiletého fotbalisty se ale Severočechům vůbec nedařilo, inkasovali další dvě branky a prohráli vysoko 0:4.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný útočník a mládežnický reprezentant Bosny vlétl do utkání proti silnému Žižkovu jako uragán, už v 1. minutě vyslal nenápadnou střelu zpoza vápna, kterou za záda Soukupa srazil bránící Březina. V 77. minutě pak mladý forvard skvěle nalezl nabíhajícího Denise Višinského, který vsítil třetí branku domácích a definitivně zlomil odpor soupeře.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Obránce reprezentační jednadvacítky strávil při vítězství nad Viktorií na hřišti celý zápas, do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou inkasoval ve 27. minutě.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý defenzivní středopolař odehrál proti Žižkovu celé utkání, ve kterém tradičně jistým výkonem pomohl domácím k vítězství a posunu na skvělé druhé místo tabulky.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Kmenový obránce sešívaných nastoupil už počtvrté v řadě v základní sestavě Středočechů. Jedinou kaňkou pro něj při vítězství nad Pražany a udrženém čistém kontu byla první žlutá karta v sezoně, kterou obdržel v 85. minutě.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý slovenský záložník odehrál proti Žižkovu přes osmdesát minut, ve kterých spolehlivým výkonem ve středu pole pomohl domácím k jasnému vítězství.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Zatím zřejmě nejlepší utkání sezony za sebou má osmnáctiletý ofenzivní univerzál, proti Žižkovu se totiž hned dvakrát gólově prosadil. Poprvé skóroval ve 40. minutě umístěnou ranou z prostoru penalty. Druhý gól pak vsítil v 77. minutě po krásném protiútoku, při kterém si vyměnil míč s Denisem Alijagičem, skvělou kličkou se zbavil dotírajícího obránce i vybíhajícího Soukupa a uklidil míč do odkryté brány.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Opora jihlavské defenzivy odehrála celé utkání na hřišti Chrudimi, ve které pomohla hostům udržet čisté konto a výraznou měrou se tak podílela na konečném vítězství 1:0.



Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články