Hráči na hostování: Ekpai se uvedl asistencí, návrat hlásí Tijani | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Ekpai se uvedl asistencí, návrat hlásí Tijani

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): I na startu jarní části sezony dostal talentovaný gólman od trenérů důvěru a v utkáni na hřišti Jablonce se postavil mezi tři tyče hanácké brány. V zápase čelil celkem pěti střelám zelenobílých, i přes několik pohotových zákroků inkasoval po ráně Kratochvíla a Sigma tak na severu Čech padla těsně 0:1.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Při vítězství nad Olomoucí strávil zkušený křídelník na trávníku osmdesát minut hry, během kterých z pravého křídla zatápěl hostující obraně, do výraznější šance se ale tentokrát neprobojoval a deset minut před koncem duelu byl střídán čerstvým Černákem.

Michal Beran (Bohemians 1905): Premiéru v zelenobílém dresu má za sebou talentovaný, stále teprve jednadvacetiletý středopolař. Do utkání na hřišti Teplic nastoupil v základní sestavě a obrovskou šanci ke skórování měl už v 17. minutě. Jeden z domácích obránců totiž podklouzl na středu hřiště a Michal Beran se spolu s dalšími dvěma klokany řítil na bránu soupeře, v klíčové chvíli si ale příliš předkopl balon a vracející se Boljevič stihl míč odklidit do bezpečí. V dalších minutách se už sešívaný záložník neprosadil a v 57. minutě byl na trávníku nahrazen Hronkem.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Po více jak roční pauze oslavil obránce z Pobřeží Slonoviny návrat na fotbalové trávníky. V dresu sklářů odehrál na pozici stopera spolehlivé utkání, hostujícím Bohemians nedovolil ani jednou skórovat a pomohl tak Teplicím vybojovat cenné vítězství 1:0.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Zkušený ofenzivní hráč nastoupil do zápasu proti Spartě v základní sestavě. Celé utkání patřil k nejlepším hráčům na trávníku, ve čtrnácté minutě mohl dokonce skórovat, z dorážky po přímém kopu ale zamířil jen těsně vedle. Díky své neúnavnosti byl holandský křídelník na hřišti cítit až do závěrečného hvizdu a pomohl tak domácím vybojovat cenný bod do ligové tabulky za bezbrankovou remízu.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Sedmadvacetiletý obránce nastoupil proti Baníku na pozici stopera po boku Marka Suchého. V utkání se ale ani jemu, ani celé obraně Středočechů příliš nedařilo a během první hodiny hry inkasovali od Ostravanů hned tři branky, které v 62. minutě vyústily ve střídání kmenového obránce Slavie čerstvým Pechem.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): Nigerijský křídelník nastoupil v utkání na hřišti Mladé Boleslavi v základní sestavě. Hned ve čtvrté minutě se v novém působišti výtečně uvedl, přesným centrem totiž vyzval ke skórování Kuzmanoviče, který rozvlnil domácí síť a otevřel skóre utkání. O dvacet minut později byl navíc Ubong Ekpai faulován ve vápně Mladé Boleslavi domácím Douděrou a Baník tak kopal penaltu, ze které se prosadil Klíma. I ve zbylých minutách zápasu hýřil šestadvacetiletý záložník aktivitou a pomohl tak hostům ke konečnému vítězství 3:2.

Primeira liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník hraje v únoru ve výtečné formě, v obou odehraných ligových utkáních se dokázal střelecky. V utkání se Santa Clarou to sice ještě na body nestačilo, v nedělním duelu proti Vizele už však branka kmenového hráče Slavie rozhodla o zisku cenného bodu za remízu 2:2. Celkově Boavistě po jednadvaceti odehraných kolech patří čtrnáctá příčka tabulky s dvoubodovým náskokem na první sestupovou pozici.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články